Підсумки проведення районного етапу конкурсу авторських програм практичних психологів і соціальних педагогів «Нові технології у новій школі» у номінації «Профілактичні програми»

20.11.2018                                          м. Яворів                               №02-02/316

 

Про підсумки проведення районного
етапу конкурсу авторських програм
практичних психологів і соціальних педагогів
«Нові технології у новій школі»
у номінації «Профілактичні програми»

 

 

      На виконання наказу відділу освіти Яворівської РДА від 12.11.2018 №02-02/288 «Про проведення районного етапу конкурсу авторських програм практичних психологів і соціальних педагогів «Нові технології у новій школі» у номінації «Профілактичні програми», відповідно до Положення про всеукраїнський конкурс авторських програм, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 31.05.2018 №555 та з метою виявлення та поширення кращого досвіду, оптимізації діяльності працівників психологічної служби, підвищення професійної компетенції, розвитку творчого потенціалу фахівців психологічної служби 22 листопада 2018 року проведено конкурс авторських програм у номінації «Профілактичні програми».

Бажання популяризувати власні напрацювання виявили практичні психологи та соціальні педагоги з шести закладів загальної середньої освіти і одного закладу дошкільного освіти району.

У представлених на конкурс авторських програмах обґрунтована актуальність, чітко сформульовано мету, основні завдання, принципи та концептуальні підходи до організації профілактичної роботи, методи, прийоми, форми та засоби роботи з учнями,  інформація про апробацію. Проаналізовано опис очікуваних результатів, акцентовано увагу на вимогах до спеціаліста, який впроваджує програму.

Кожна програм має навчально-тематичний план, представлений у вигляді структурованих таблиць, що містять інформацію про основні розділи програми та кількість часу на виконання певних завдань, детально розкриває зміст практичних занять з вихованцями.

Аналіз методичних матеріалів показав, що тематика авторських програм зорієнтована на створення умов для соціального та інтелектуального розвитку здобувачів освіти, охорони психічного здоров’я, спрямована на
подолання труднощів у навчанні, вихованні та соціалізації, відхилень у розвитку і поведінці тощо.

Проведення превентивних профілактичних занять, які подані в програмах, дозволять здійснювати соціальний і психологічний захист дітей, знизити кількість школярів з деструктивною поведінкою і подолати кризові періоди в розвитку особистості.

Справжніми психологічними знахідками можна вважати авторські програми працівників психологічної служби закладів освіти району: Іванни Курчик, соціального педагога та Мирослави Сенюти, практичного психолога Шклівської ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Мар’яна Корчака («Ти не один», «Перший раз у перший клас»); Любові Пристайко, практичного психолога Новояворівського ДНЗ №7 («Незабаром до школи»); Світлани Баляс, соціального педагога опорного закладу «Новояворівська ЗОШ І-ІІІ ступенів №1» («Нові перспективи»); Світлани Юзюк, соціального педагога  Новояворівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 («Тимбілдинг»); Надії Бесаги, практичного психолога Смолинського НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів – ДНЗ» («Профілактика насильства в учнівському середовищі»); Світлани Починок-Щур, практичного психолога Новояворівської ЗОШ І ступеня («Активізація пізнавальної активності у школярів з ООП»).

Виходячи з наведеного та рішення журі конкурсу авторських програм

 

НАКАЗУЮ:

  1. Нагородити дипломами відділу освіти Яворівської районної державної адміністрації переможців конкурсу авторських програм «Нові технології у новій школі» у номінації «Профілактичні програми»

Дипломом І ступеня

– Сенюту Мирославу Миколаївну, практичного психолога Шклівської ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Мар’яна Корчака;

– Курчик Іванну Василівну, соціального педагога Шклівської ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Мар’яна Корчака.

Дипломом ІІ ступеня

– Пристайко Любов Павлівну, практичного психолога Новояворівського ДНЗ №7;

– Баляс Світлану Ярославівну, соціального педагога опорного закладу

«Новояворівська ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1».

Дипломом ІІІ ступеня

Бесагу Надію Володимирівну, практичного психолога Смолинського НВК «ЗОШ  І-ІІІ ступенів – ДНЗ»;

– Юзюк Світлану Василівну, соціального педагога Новояворівської ЗОШ І-ІІІ ступенів№3;

– Починок-Щур Світлану Михайлівну, практичного психолога   Новояворівської ЗОШ І ступеня.

  1. Даний наказ довести до відома керівників закладів загальної середньої освіти та практичних психологів і соціальних педагогів через розміщення на сайті відділу освіти Яворівської РДА та методичного кабінету до 30 листопада 2018 року.
  2. 3. Контроль за виконання наказу покласти на методиста методичного кабінету Стадник О.В.

 

Заступник начальника                                                                       М. Дорош

                                                                                             

Головний спеціаліст відділу освіти                                          І. Резолюта

Завідувач методичного кабінету                                              О. Фірчук

Юрисконсульт                                                                                    К.Станько

Методист методичного кабінету                                           О. Стадник