Всесвітній День Гідності у Середкевицькому НВК

29 листопада 2018 року  учитель правознавства Завадка М.М. провів урок до Всесвітнього Дня Гідності для учнів 9-11 класів на тему: «Кожна людина має право на гідне життя». Такий Всесвітній День  Гідності у 2018 році відбудеться одночасно у 70-ти країнах світу, де буде задіяно приблизно 700 000 осіб шкільного й студентського віку.

 Під час заняття учні переглянули відеозвернення Міністра освіти та науки України Лілії Гриневич про те, що кожна людина має право на гідне життя і кожна людина у своїх діях повинна керуватися почуттям власної гідності. Учні побачили,як проходить цей захід у різних країнах світу. Під час заняття школярі уявляли середовище, в якому вони наново народжувалися, переглянули коротке відео від Далай Лами та колекцію метафоричних  світлин. У ході пошукової бесіди з‘ясували, що таке  «гідність», прослухали захоплюючу  історію про гідність від телеведучої каналу «1+1» Наталії Мосійчук.

Юнаки і юнки згадували та розповідали власні історії гідності, розмірковували про шкідливість корупції. Цікавим і повчальним для дітей було відео, яке підготував Офіс Уповноваженого Президента України з прав дитини «Ще один день» про кібер-грумінг. Заняття завершилося написанням  листів  у майбутнє, в яких учні ставили  собі завданнями , що  вони робитимуть впродовж одного року, щоб вважати себе гідними людьми.