Методична зустріч з волонтерами Корпусу миру США в Україні

З метою підвищення професійного розвитку вчителів англійської мови, 29 листопада 2018 року у приміщенні Яворівської гімназії імені Осипа Маковея відбулася методична зустріч вчителів англійської мови району з волонтерами Корпусу миру США в Україні Джоном Ліллігардом (John Lillegard), Мері Офут-Регін (Mary Offut-Rfagin) та Даніелле Альберс (Danielle Albers).

Слова Альберта Ейнштейна «Освіта –  не вивчення фактів, а тренування мозку думати», – стали епіграфом тренінгу «Розвиток критичного мислення на уроках англійської мови», який провела   Мері Офут-Регін (Mary Offut-Rfagin). Предметом дискусії була  роль запам’ятовування  та аналізу, алгоритм роботи вчителя щодо навчання критичного мислення, тощо.

Завдання педагога – навчити учнів спілкуванню. Відомо, що краще говорити іноземною мовою, роблячи помилки, ніж мовчати, уникаючи помилок. Помилки – природне явище під час вивчення мови. Саме так учень розуміє, що щось потрібно довчити. Як працювати вчителям над помилками було темою презентації  Джона Ліллігарда (John Lillegard). Волонтер акцентував увагу присутніх на те, як виправляти помилки, адже негативна реакція учителя на кожну помилку, виправлення її і вимога повторити правильний варіант лише гальмують розвиток мовлення, оскільки стримують бажання висловитися.

Альберс (Danielle Albers) ознайомила педагогів  із моделлю оцінювання учнів “Rubric”, яка допомагає оцінити учня на кожному уроці, показати йому реальний рівень на кожному етапі .

Захід пройшов в активній формі. Працюючи в парах, групах, кожний учасник був залученим до процесу. Позитивізм, готовність висловлюватись та прислуховуватись об’єднали вчителів різних навчальних закладів у єдину команду.

Наприкінці педагоги отримали сертифікати.

Лідія Щудлюк