СНІД: подумай про майбутнє – обери життя!

1 грудня 2018 року у Завадівській ЗОШ I-III ступенів говорили про СНІД, про те, яку загрозу існуванню людства несе ця глобальна епідемія, згадували тих, хто вже помер або смертельно хворий,  говорили про масштаби трагедії і про те, що ця чума ХХ, а тепер вже і ХХI століття загрожує існуванню людства.

Педагог-організатор школи Марія Стецик разом із психологом Оксаною Семеряк та соціальним педагогом Марією Колясою організували цікаві заходи з метою знайомити учнів з шляхами захворювання, ознаками і профілактикою СНІДу, формувати знання про СНІД, сприяти розвитку потреби роботи відповідні висновки,  виховувати потяг до здорового способу життя. Вихованці підготовили тематичні малюнки, взяли участь у флешмобі «Стрічка надії», прикрасили символічне дерево « СНІДу-НІ!».

Учні вже вкотре дізнались про стрімке зростання кількість інфікованих, хворих і померлих від СНІДу людей. Багато про СНІД вже відомо, але кожного дня з’являється нова інформація. Водночас накопичено певний багаж знань, використання яких зробить можливим якщо не припинення поширення хвороби, то хоча б сповільнення цього процесу.

Кожна людина повинна до кінця усвідомлювати всю небезпеку, яку несе СНІД. І зробити все можливе, щоб уберегти себе і своїх близьких від цієї страшної інфекції, бо СНІД може увійти практично в кожен дім, кожну сім’ю. Школярі нагадали ще раз про особисті запобіжні кроки щодо ураження СНІДом: здоровий спосіб життя, чистота у взаєминах — найкращі методи профілактики СНІДу.