Семінар для практичних психологів дошкільних навчальних закладів та ЗЗСО І ступенів

3 грудня 2018 року у Новояворівському ДНЗ № 7 відбувся навчальний семінар для практичних психологів дошкільних навчальних закладів та ЗЗСО І ступенів «Психологічний супровід дітей старшого дошкільного віку на етапі підготовки до навчання у школі».

Учасники семінару разом з вихованцями взяли участь у подорожі до чарівної школи гарного настрою, школи де незабаром вони будуть навчатися. Розвиткове заняття з майбутніми першокласниками  провела Любов Пристайко, практичний психолог закладу. Застосовуючи елементи казкотерапії , психолог формувала у дітей психологічну готовність до школи. Для релаксаційного моменту було використано  прийом «килим-літак», на якому з задоволенням розташувалися маленькі мандрівники. Вправа «Пальчикова гімнастика» сприяла розвитку дрібної моторики.  А для роботи з піском діти отримали завдання: намалювати предмет, необхідний  для навчання в школі. Зачарувала всіх психологів   вправа  «Малювання на креативному столі» пальчиками на піску, яку вони виконували разом  з малятами.                                                                                                      .

В ході семінару практичні психологи та вихователі  стали учасниками міні-тренінгу «діти сучасного покоління, або чому треба вчитися і змінюватися все життя». Надзвичайно цікавими та змістовними були вправи «Казковий вернісаж», «Емоційні відтінки», «Портрет ідеального педагога», «Чарівний глечик», які активізували присутніх до роботи та налаштовували на роздуми щодо взаєморозуміння між сучасними дітьми та дорослими.

Олена Стадник відзначила високу кваліфікацію, професіоналізм Любові Пристайко і подякувала Людмилі Данилюк, директору Новояворівського ДНЗ № 7 та Надії Баглай, методисту дошкільного закладу за створення позитивної, доброзичливої атмосфери під час проведення заходу.