Всесвітній день боротьби зі СНІДом

Щорічно 1 грудня відзначається Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Сьогодні такий день проводиться в більш ніж в 190 країнах світу.

У п’ятницю, 30 листопада 2018 року у Середкевицькому НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.-ДНЗ» вчитель біології Климак М.М. та соціальний педагог Токар Г.С. провели заняття з елементами тренінгу до Всесвітнього Дня боротьби зі СНІДом для учнів 9-10 класів на тему: «Своєчасні знання про СНІД – основа профілактики». Метою заняття було сформувати в учнів необхідні  знання про  існуючу проблему  сучасності – ВІЛ/СНІД, що дозволить правильно усвідомити небезпеку хвороби і особисту відповідальність кожної людини за свою поведінку і здоров’я. Климак М.М., використовуючи  мультимедійну презентацію, розказала про  основні способи передачі ВІЛ та статистику поширення вірусу в Україні та світі. Перегляд відеоролика акцентував увагу присутніх на тому, що ніхто не застрахований від зараження ВІЛ та дав зрозуміти про необхідність підтримки і допомоги людям, що живуть з ВІЛ. Разом з Токар Г.С. усі виконали тренінгові вправи «Що Ви знаєте про СНІД?» та «Воскова паличка».

Таке заняття дало можливість учням перевірити свої знання  про ВІЛ-інфекцію та пeрeконатися, наскільки важлива  підтримка ближніх навіть у бeзнадійній ситуації. Учні зрозуміли, що існуючі страхи в суспільстві часто виникають через низьку обізнаність людей про шляхи зараження ВІЛ-інфекцією.