Тренінг для батьків на тему «STOP БУЛІНГ»

04 грудня 2018р. у Котівській ЗОШ І-ІІ ступенів імені Михайла Логина відбулись загальношкільні батьківські збори.

З метою попередження жорстокості серед учнів та молоді, профілактики злочинів та правопорушень в учнівському середовищі був проведений тренінг для батьків на тему «STOP БУЛІНГ».

Розпочала збори директор школи Бугійчик Н.І., яка ознайомила присутніх з поняттям, формами та структурою булінгу. Наталія Іванівна зазначила,що останніми роками визнано поширення такого явища, як шкільний булінг. Підтвердженням її слів стали презентації, які змогли розкрити актуальність даної теми.

Практичний психолог Лесяк М.В. запропонувала батькам різні вправи. Вони вчилися будувати незвичайні будиночки : «Будиночки захисту» та «Будиночки допомоги». Метою цієї вправи було створення системи дій виходу із складних ситуацій пов’язаних з проблемами булінгу, формували навики  відповідальної та безпечної поведінки. Батькам вдалось побудувати надійні будиночки. Тепер вони з легкістю зможуть захистити своїх дітей.

На завершення батьки отримали «Квіточки похвали»,на пелюстках записували ті якості за які хвалитимуть своїх дітей. Похвала є одним із способів вираження,розвитку взаємодії,батьківської любові та прийняття. Дитина бачить ,що її цінують і поважають,це надає  їй впевненість,підвищує самооцінку. Саме така дитина ніколи не стане агресором чи жертвою булінгу.

Вчитель основ здоров’я Квас Н.М. провела з батьками вправу «Булінг чи піддражнювання». Вона запропонувала їм прочитати твердження і записати в першу колонку «Булінг» ті твердження, які містять ознаки булінгу, а в  іншу колонку «піддражнювання» — дружніх піддразнювань. Батьки брали активну участь у обговоренні тверджень.

У кінці зустрічі директор школи подякувала батькам за небайдуже ставлення до проблем школи та висловила упевненість, що вони і надалі не будуть шкодували сил і часу й завжди спрямовуватимуть свої зусилля на досягнення успіху в спільній справі – вихованні успішної особистості.