Діловодство у школах… Або як працювати в «іншій документотворчій реальності»

З ініціативи завідувача методичного кабінету відділу освіти Яворівської РДА Ольги Фірчук 6 грудня 2018 року на базі Новояворівського МНВК проведено семінар-практикум для директорів закладів загальної середньої освіти І-ІІ ступенів району щодо впровадження нової інструкції з діловодства.

Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 25.06.2018 № 676 «Про затвердження Інструкції з діловодства у закладах загальної середньої освіти» школа сама вибудовує систему документообігу та визначає сукупність документів, необхідних і достатніх для документування власної діяльності. Тому керівникам шкіл як відповідальним особам, що розробляють інструкцію з діловодства і номенклатуру справ освітнього закладу, надано можливість у формі практикуму отримати якомога більше відповідей на питання, що стосуються технічних вимог до ведення документів. Зокрема розглянуто створення і ведення документів, що виготовляються за допомогою комп’ютерної техніки, роз’яснено, як здійснювати експертизу цінності документів та готувати справи до передання для архівування тощо.

Учасники отримали взірці оформлення різної документації, а робота в групах дозволила детально опрацювати питання складання номенклатури справ, їх формування та зберігання.

Основним модератором заходу була завідувач методичного кабінету Ольга Фірчук. Заняття також супроводжували заступники директорів з навчально-виховної роботи ЗЗСО Надія Давидюк, Ірина Романик, Людмила Левицька.

Цикл заходів щодо новацій у системі документообігу у закладах загальної середньої освіти, зініційований методичною службою району, продовжуватиметься і далі…

 

Оксана Майхер, методист методичного кабінету