Андріївські вечорниці у Завадові

Напередодні Андрія, коли, за українським звичаєм, молодь раніше збиралася в одній хаті, влаштовуючи там усілякі забави та гуляння, восьмикласники Завадівської ЗОШ I-III ступенів повернули нас у минуле і продемонстрували як проходили Андріївські вечорниці.

Метою проведеного дійства було доторкнутися до народних обрядів, розширити свої знання про традиції українського народу, сприяти духовному розвитку юних особистостей.

Гості свята побачили справжнє українське дійство. Хлопці та дівчата жартували, співали, ворожили. Виставу підготувала класний керівник 8 класу Оксана Бачало.

Із сторони було приємно спостерігати і за учасниками, і за глядачами, які поринули в чарівний світ народних звичаїв і традицій.

Завершальним етапом вечорниць було пригощання усіх учасників смачними домашніми українськими варениками. Ось тут-то не обійшлося без сюрпризів. У окремих варениках смачна капуста чи картопля були замінені на гіркий перець чи сіль. Але ті учасники свята, кому вони дістались, ще більше жартували та раділи.

Усе пройшло чудово. Було дуже цікаво, усі залишилися задоволеними. Вечорниці здружили школярів ще більше.

Велика подяка класному керівнику Оксані Бачало, музичному керівнику Андрію Сайку за проведену роботу у підготовці Андріївських вечорниць.