Семінар (тренінг) з підвищення кваліфікації для вчителів правознавства

Спеціальність вчителя правознавства зобов’язує мати не  тільки глибокі знання з педагогіки,  норм моралі, релігії, звичаїв, традицій суспільства, а в першу чергу глибоко опанувати та усвідомити основи правового законодавства та акти правозастосування, вміти їх роз’яснювати і тлумачити.

Для кращого розуміння правової бази вчителям необхідно активно співпрацювати з науковцями юридичної галузі. Тому дуже відрадно, що  11 грудня 2018 року на юридичному факультеті Львівського університету за сприяння Департаменту освіти та науки Львівської обласної державної адміністрації та Навчально-методичного центру освіти м. Львова відбувся навчально-методологічний семінар (тренінг) з підвищення кваліфікації для вчителів правознавства загальноосвітніх навчальних закладів. Участь у заході взяли 10  вчителів правознавства Яворівського району.

З вітальним словом до вчителів звернулася заступник декана юридичного факультету Марта Мочульська, яка наголосила на важливості та необхідності співпраці між загальноосвітніми навчальними закладами та юридичним факультетом Університету, а також зазначила, що відбуватимуться такі тренінги щороку.

Звертаючись до учасників заходу, доцент кафедри конституційного права Сергій Різник окреслив широке коло питань, які будуть розглянуті під час роботи семінару, серед них – зміни до Конституції України, інститут конституційної скарги, правові аспекти протидії домашньому насильству та корупційні правопорушення у сфері освіти.

Викладачі юридичного факультету О. Бориславська, С. Різник та О. Марін дуже цікаво та науково розповіли вчителям про найактуальніші питання сучасної правової системи України.

Усі учасники отримали сертифікати про участь у навчально-методологічному семінарі.