Щодо сприяння проведенню щеплень проти кору

УКРАЇНА

ЯВОРІВСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

ВІДДІЛ   ОСВІТИ

НАКАЗ

    17.01.2019                                  м.Яворів                         № 02-02/18

     

Щодо виконання наказу МОЗУ

                                                                                        

     На виконання  листа департаменту освіти і науки Львівської ОДА від  15.012019 № 21-37/0/19 «Щодо виконання наказу МОЗУ», відповідно до Положення про організацію роботи з охорони праці учасників навчально-виховного процесу в установах і закладах освіти, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 26.12.2017 №1669( ІV, п.10), з метою з реагування на ситуацію з поширення кору

НАКАЗУЮ:

  1. Керівникам навчальних закладів та установ, підпорядкованих відділу освіти Яворівської РДА сприяти проведенню щеплень проти кору дитячому населенню віком від 6-ти до 18-ти років, а саме:

1.1 Сформувати реєстри щодо кількості дітей, які не щеплені проти кору згідно з діючим Календарем профілактичних щеплень по кожному навчальному закладу відповідно до запропонованих форм і інструкцій, які додаються.

1.2. Сформовані списки дітей подати територіальному медичному закладу за місцем обслуговування дітей до 21.01.2019.

1.3. У разі виникнення додаткових запитань звертатись до територіального медичного закладу за місцем обслуговування дітей.

  1. Інформацію про проведену роботу щодо передачі списків дітей медичним закладам надати до 21.01.2019 у вигляді таб.1.б на електронну пошту slawich236@ukr.net.
  2. Контроль за виконанням даного наказу покласти на інспектора з охорони праці О.Фірчука.

 

 Начальник  відділу освіти                                                        В. Байда    

 

Інспектор з охорони праці                                         О.Фірчук

 

Головний спеціаліст                                                   І.Резолюта

відділу освіти

 

Юрисконсульт                                                            І.Цибуляк

 

 

Додаток

Інструкція до заповнення таблиць (додатків до листа МОЗ України від 27 грудня 2018 року № 5195 щодо додаткової імунізації від кору).

Таблиця 1. Поіменний план профілактичних щеплень вакциною КПК (далі – План).

  1. Плани формуються та заповнюються по кожному класу навчального закладу. План обов’язково повинен бути роздрукований в закладі і доступний в паперовому варіанті та залишається вцьому закладі до закінчення проведення додаткових заходу імунізації від кору (до 01.03.2019р).
  2. Під час підготовки Планів, кількість та список дітей класу повинні відповідати даним Класних журналівв розділі «Зведений облік учнів».
  3. Інформація щодо попередніх даних про профілактичне щеплення (вакцинальний статус – колонка 5,6 та причини відсутностіщеплення – колонки 7 – 10), повинна бути зібрана з даних форм 063/о «Карта профілактичних щеплень».
  4. Інформація про вакцинальний статус вказується «так» – у разі наявності щеплення, або «ні» – у разі відсутності щеплення. І так для кожної дози.
  5. Причини відсутності профілактичних щеплень зазначаються в колонках 7-10 із зазначенням «так» у відповідній колонці.
  6. У разі якщо останнє щеплення вакциною КПК буде проведено протягом січня та лютого 2019 року (до проведення додаткових заходів), необхідно вказати дату, місяць та рік проведення щеплення в колонці 5 чи 6 відповідно.

Таблиця 1.А Підсумкові дані по класу.

  1. Підсумок данихпроводиться по рокам народження та кількості отриманих доз згідно з Календарем профілактичних щеплень по кожному класу окремо.
  2. Загальна кількість дітей (колонка -2) повинна відповідати сумі отриманих «0» доз + «1» доза+ «2» дози (тобто сумі колонок 3+4+5).
  3. Узагальнені дані причин відсутності профілактичних щеплень зазначаються в колонках 6 – 8 з урахуванням даних колонок 7-9 таблиці1.

Таблиця 1Б. Підсумкові дані по навчальному закладі

  1. Підсумок даних в навчальному закладі проводиться по роках народження та кількості отриманих доз згідно з Календарем профілактичних щеплень.
  2. Заповнення таблиці проводиться з урахування даних таблиць 1А.
  3. Оригінал таблиці 1Б з підписом керівника закладу зберігається в школі, скан копія його та електронна версія заповненої таблиці передається до територіального ЦПМСД.
  4. Дані рядку «Всього» колонки 2 Таблиці 1Б вносяться до колонки 4 таблиці 2 А (узагальнена форма районного рівня для навчальних закладів) відповідного закладу.
  5. Дані рядку «Всього» колонки 3 таблиці 1 Б вносяться до колонки 5 таблиці 2А відповідного закладу.
  6. Дані рядку «Всього» колонки 4 таблиці 1 Б вносяться до колонки 6 таблиці 2А відповідного закладу.
  7. Дані рядку «Всього» колонки 9 таблиці 1 Б вносяться до колонки 7 таблиці 2А відповідного закладу.

 

ПОІМЕННИЙ ПЛАН ПРОФІЛАКТИЧНИХ ЩЕПЛЕНЬ вакциною КПК