Педагогічні гостини…Або незвичні локації методичної ради

Засідання методичної ради, яке відбулося 22 січня 2019 року за участі заступників директорів з навчально-виховної роботи ЗЗСО району, розпочало свою роботу у Новояворівському міському краєзнавчому музеї. Учасники мали змогу доторкнутися до джерел рідної культури, оглядаючи витвори давніх та сучасних майстрів яворівського народного мистецтва, ознайомилися з історією створення музею, дізналися як можна використати майданчик музею для проведення уроків краєзнавства, майстер-класів, творчих зустрічей як для учнівських, так і педагогічних колективів. Представники освітніх закладів скористалися доброю нагодою налагодити містки співпраці з директором музею Лесею Більською. Сподіваємось, вона буде плідною!

Прикметно, що на період великої радості від  Різдва Христового припадає і відзначення Дня Соборності – дня духовного єднання людей. Історичну довідку про витоки дня Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки, його важливість для сьогодення представила методист методичного кабінету Оксана Лазорко.

Наступною локацією для учасників методичної ради стала простора, ще наповнена різдвяним духом актова зала Новояворівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2. Святковий настрій, приємні, радісні хвилини подарували присутнім учасники художньої самодіяльності Новояворівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 під керівництвом Наталії Юськів. Новорічно-різдвяні піснеспіви, колядки, віншування повернули  усім світле відчуття очікування дива.

Лейтмотивом завершальної частини заходу стали слова «Прийшов Іван Предтеча, взяв свята на плечі. Поніс аж до Риму, принесе на другу зиму»! Спільною, дзвінкою колядою, рясним частуванням та побажаннями миру, здоров’я, взаєморозуміння провели коляду учасники методичної ради!

Погодьмося, у час різдвяно-новорічного посвяття подібний формат роботи дуже вдалий, оскільки надихає, додає сили та мотивує до нових звершень. Тож  щиро дякуємо завідувачу методичного кабінету Ользі Фірчук за його організацію!

Також висловлюємо слова вдячності голові районної організації профспілки працівників освіти Ярославі Кобиці та директору Новояворівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 Ганні Вань за допомогу та сприяння у проведенні заходу!

 

Оксана Майхер, методист методичного кабінету