Навчання і перевірка знань з охорони праці у Яворівському районі

31 січня 2019 року в опорному закладі «Новояворівська ЗОШ І-ІІІ ступенів №1» відбувся семінар з питань дотримання охорони праці для керівників підрозділів відділу освіти, директорів закладів загальної середньої та дошкільної освіти, заступників директорів з навчально-виховної роботи, методистів ЗДО, заступників директорів з господарської діяльності, завгоспів шкіл, голів первинних організації профспілки працівників освіти.

Про важливість охорони праці, збереження життя та здоров’я усіх учасників освітнього процесу як одне з основних завдань керівників ЗЗСО  йшлося у виступах начальника відділу освіти Байди В.П., заступника начальника Дороша М.П., голови районної організації профспілки працівників освіти і науки Кобиці Я.С., інспектора з охорони праці відділу освіти Фірчука О.Я.

Питання законодавства України про працю, дотримання законодавства щодо виплат заробітної плати та надання пільг і гарантій працівникам освіти порушив у своєму виступі заступник голови Львівської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України Калин М.М. Про співпрацю освітніх закладів з фондом соціального страхування, страхові випадки та виплати по них розповіли начальник Яворівського відділення управління виконавчої дирекції Фонду Соціального Страхування України у Львівській області Дудич М.С. та заступник начальника відділу нагляду АПК та СКС Управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Головного Управління Держпраці у Львівській області Бринь Л.В. Гігієна праці, медичні огляди, профілактика професійних захворювань та санітарні норми і правила утримання освітніх закладів  – тема виступу представниці Яворівського районного відділу ДУ «Львівський обласний лабораторний центр МОЗ» Полюги С.П. Не менш важливе питання забезпечення протипожежного захисту у навчальних закладах висвітлив представник Яворівського РВ ГУ МНС України у Львівській області Біда Є.

Опісля вичитки лекційного матеріалу, посадові особи закладів освіти району складали іспит з питань охорони праці, який приймала спеціально створена комісія за екзаменаційними білетами.

Хочемо зазначити, що питання охорони праці складне і дуже відповідальне, та найважливішими його елементами є дотримання законодавства, покращення умов праці, постійний контроль з боку керівників освітніх закладів та діалог і тісна співпраці з соціальними партнерами.

                            Оксана Майхер, методист методичного кабінету