Всесвітній день водно-болотних угідь у Котівській ЗОШ І-ІІ ст. імені Михайла Логина

У 2019 році з нагоди відзначення Всесвітнього дня водно-болотних угідь секретаріатом Рамсарської конвенції визначено тему 2019 року: “Водно-болотні угіддя та зміни клімату» та запропоновано серію лозунгів: «Водно-болотні угіддя – ключ до вирішення проблем, пов’язаних зі змінами клімату. Ми не безсилі у протидії змінам клімату. Водно-болотні угіддя допомагають нам. Годі виснажувати водно-болотні угіддя. Зупинимо втрату водно-болотних угідь”. Основною ідеєю цих лозунгів є підкреслення важливості екосистем водно-болотних угідь  у протидії змінам клімату, поглинанні вуглецевих сполук, пом’якшенні впливу посух, зменшенні впливу повеней та штормів.

   З цією метою з 04.02.2019 по 08.02.2019 у Котівській ЗОШ І-ІІ ст. імені Михайла Логина були проведені екологічні заходи, спрямовані на підвищення обізнаності учнів з питань необхідності збереження водно-болотних угідь. Учитель біології  Квас Н.М. для учнів  6-9 класів провела  екологічні уроки «Важливість водно-болотних угідь для забезпечення людства прісною водою».   Провела майстер-клас з виготовлення лебедів, які є своєрідним символом водно-болотних угідь. Метою майстер-класу було виховати у дітей любов і бережливе ставлення до рідної природи, розвинути почуття прекрасного, роз’яснити їм необхідність охорони водоплавних птахів. Використовуючи кольоровий папір, олівці та клей, діти із захопленням створювали деталі для майбутнього лебедя і, звичайно, після завершення з великою гордістю демонстрували вироби.

  Для учнів 2-4 класів за допомогою мультимедійної презентації було прочитано лекцію  «Тваринний і рослинний світ боліт». З неї школярі дізналися, що водно-болотні угіддя дуже важливі для життя та процвітання людства. Вони підтримують величезне різноманіття форм життя на нашій планеті, захищають береги та немов губки вбирають воду під час повеней. Також був проведений майстер-клас з виготовлення жабки в техніці орігамі з учнями 2 класу ( вчитель Бугійчик Н. І.). Використовуючи кольоровий папір діти із захопленням створювали майбутню тварину і, звичайно, після завершення з великою гордістю демонстрували вироби.