На Яворівщині відбулося урочисте відкриття КЗ «Інклюзивно-ресурсного центру»

15 лютого 2019 року особливе свято зібрало очільників області, району,  міста Новояворівська, батьків,  учителів, дітей, адже сьогодні відбулося відкриття  важливого, просторого, обладнаного за сучасними вимогами  часу, закладу, у стінах якого навчатимуться діти з особливими освітніми потребами.

Комунальна установа «Інклюзивно-ресурсний центр» – це новий сучасний заклад, який забезпечуватиме  реалізацію прав дітей з особливими освітніми потребами на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти.

Завданнями центру є надання психолого-педагогічної допомоги дітям з особливими освітніми потребами, розроблення рекомендацій щодо індивідуальної програми розвитку дітей у школах, надання консультацій та взаємодія з педагогічними працівниками закладів дошкільної, загальної середньої освіти з питань організації інклюзивного навчання, надання консультативно-психологічної допомоги батькам щодо розвиткових занять та адаптації дітей в інклюзивному класі.

На свято завітали заступник голови Львівської обласної державної  адміністрації Филипів  Роман Степанович,директор департаменту освіти і науки Львівської облдержадміністрації Мандзій Любомира Степанівна, головний спеціаліст департаменту Васюник Марія Іванівна, голова  Яворівської  райдержадміністрації Самардак  Ігор Степанович, перший заступник голови Мамчур Олег Володимирович, керівник апарату  Мірило Зоряна Романівна, голова Яворівської  районної ради Сичак Володимир Федорович, заступник міського голови м. Новояворівськаз гуманітарних питань Горін Ігор Ярославович,  секретар Новояворівської міської ради  Попик Іванна Романівна, начальник відділу освіти Байда Володимир Петрович, заступник начальника Дорош Михайло Петрович, голова Яворівської районної організації профспілки працівників освіти і науки України Кобиця Ярослава Степанівна, керівники та педагоги ЗЗСО м.Новояворівська.

У   КЗ «Інклюзивно-ресурсний центр»працюють  практичні психологи, вчителі-дефектологи, вчителі-логопеди та  вчитель-реабілітолог, які допомагатимуть дітям із особливими освітніми потребами вчитися та соціалізуватися.

Заклад  облаштований  сучасним  інтерактивним обладнанням для комфортної роботи з дітьми: ноутбуком, стаціонарними комп’ютерами,принтерами, сканером, дидактичними та роздатковими  матеріалами, завдяки яким  є можливість розвивати у дітей усі пізнавальні  та психічні процеси, підвищувати рівень мотивації до пізнавальної та навчальної діяльностей.

У 2019  році планується охопити корекційними заняттями понад  40 дітей з особливими освітніми потребами, які проживають (навчаються) на теренах Яворівщини.

На облаштування та капітальний ремонт приміщення з державного, районного та місцевого бюджетів витрачено понад  1 мільйон гривень.

Новостворений Інклюзивно-ресурсний центр розташований у м. Новояворівську  по вулиці  Січових Стрільців,4.

 

Галина Каліцінська, методист методичного кабінету