Акцією «Ангели пам’яті» вшанували Героїв Небесної Сотні

Співавши гімн холодними ночами, буквально зрозуміли Ви слова…І вкрили землю власними тілами, а душі полетіли в небеса…

З метою вшанування патріотизму і мужності людей, які в лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини та громадянина, національних інтересів України та її європейського вибору, прищеплення любові до Батьківщини у період з 18 по 22 лютого 2019 року у Коханівській ЗОШ І-ІІ ступенів були проведені тематичні години спілкування та бесіди, організовано флешмоб, переглянуто фільм-реквієм «Небесна Сотня в вирій полетіла…», організовано виставку літератури, виховний захід «У їхніх серцях жила Україна». Учні запалили свічки пам’яті Героям, які відійшли у вічність, віддавши своє життя за вільну та незалежну Україну.

21 лютого  вчителі та учні Яворівської ЗОШ І ст. вшановували  річницю кривавих подій, що відбувалися на Майдані 5 років тому. У школі було проведено акцію «Янголи Світла», уроки мужності. 2-і класи слухали розповідь учасниці даних подій Малогловець О.І., яка розповіла про героїчні вчинки наших хлопців, про їх  відвагу та патріотизм. Учні 3-4 класів з своїми класними керівниками дивилися фільм присвячений «Революції Гідності» і продовжили вшанування пам’яті  біля пам’ятника Небесної Сотні, де запалили лампадки та розмістили паперових ангеликів на макеті України. Аби пам’ять  про величезну самопожертву героїв Небесної сотні назавжди залишилася в серцях,  була проведена спільна молитва.

 

20 лютого 2019 року учні Нагачівської ЗОШ І-ІІІ ступенів провели лінійку-реквієм, присвячену пам’яті Героїв Небесної Сотні. У своїй молитві вони згадали усіх Героїв, які віддали своє життя за майбутнє України.  В жалобі схилили голови перед світлою пам’яттю загиблих Героїв Небесної Сотні.

20 лютого у Бірківському НВК « ЗОШ І-ІІІ ст. –ДНЗ» ім. Тараса Шевченка відбулося вшанування пам’яті героїв Небесної сотні.

Мета: виховати патріотичну свідомість,  розвивати бажання стати гідними громадянами України.

Завдання:  прищеплювати любов до Батьківщини, зберегти та донести до учнів об’єктивну інформацію про доленосні події в Україні початку ХХІ століття,  розвивати бажання стати гідними громадянами України.

Загиблі хлопці віддали свої  життя за всіх нас. Це має пам’ятати кожен! Сьогодні, завтра, завжди! Без цього ми не зможемо відбудувати свою країну!

Навіть на останнім рубежі
Промінь віри в нас ще не погас,
Боже, Україну збережи,
Господи, помилуй нас!
В наших грудях кулі і ножі,
Нас розпято й знищено не раз!
Боже, Україну збережи,
Господи, помилуй нас!

Їх назвали Небесною сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані.  Гинули за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину. Серед Небесної Сотні  були як зовсім юні, так і вже сиві люди з усіх куточків України –  від  сходу до заходу, від півдня до півночі. Небесна Сотня об’єднала  в собі народ усієї Соборної України.

З метою вшанування героїв Небесної Сотні, виховання поваги до Батьківщини, патріотичної свідомості у Чолгинській ЗОШ І-ІІ ступенів педагогом-організатором В. Лин було проведено виховний захід «Небесна сотня в вирій полетіла», на якому був присутній отець Ярослав Яворський, який своїм мудрим словом закликав усіх присутніх бути справжніми патріотами своєї Батьківщини і завжди у своїх молитвах згадувати усіх тих, хто віддав своє життя за Україну. Після заходу педагоги разом з учнями і настоятелем  пішли до меморіальної таблиці Небесної сотні, де було промовлено спільну молитву  за упокій усіх загиблих на майдані, а також покладено квіти.  Також у цей день класні керівники зі своїми вихованцями провели акцію «Ангели пам’яті» і  виховні години, присвячені пам’яті Небесній сотні.

Ці події назавжди  залишаться  у пам’яті кожного українця.

З 19 по 20 лютого у Бердихівському НВК проходили заходи щодо  вшанування 5 –ої річниці пам’яті Героїв Небесної Сотні.  Учні  1-5 класів відвідали майстер клас «Подаруй свого янгола Героям Небесної Сотні». Власноруч виготовлені вироби діти кріпили біля стенду Небесної Сотні. Для школярів  старших класів був проведений  захід «Пам’ятаємо загиблих, шануємо живих», учні переглянули відеофільм «Герої не вмирають, вони вічно живуть у наших серцях» та відеоролик «Пам’яті Яворівських Ангелів». Усі учасники заходу пом’янули загиблих хвилиною мовчання, запалили свічу пам’яті та згадали цих відданих людей у спільній молитві.

20 лютого в Черчицькому НВК «ЗОШ І-ІІ ст. – ДНЗ» учні та вчителі школи вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні запалюванням свічок, щирими словами вдячності за віддану любов героїв до рідної землі, за самопожертву за наш спокій і щасливе життя.

20 лютого по всій Україні відзначається День Героїв Небесної Сотні – знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.   У Котівській ЗОШ І-ІІ ступенів імені Михайла Логина також відбулися заходи щодо вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні. Класні керівники провели виховні години «У їхніх серцях жила Україна». Учні 5-7 класів  переглянули відеопрезентації «Мамо, не плач…», «Герої не вмирають!». Шкільною громадою віддали шану всім полеглим Героям біля пам’ятного знака у селі Коти,  запалили свічки пам’яті, помолилися за мир і спокій в Україні.

Молюся за Тебе моя Україно,
За кожного батька, за кожного сина,
За кожною матір, за кожну дитину
Я Бога прошу – збережи Україну.

 

19 лютого у  Віжомлянському НВК відбувся захід-реквієм присвячений  вшануванню пам’яті  Героїв Небесної  Сотні. Учні школи запалили свічки пам’яті  Героям, які відійшли у вічність, які віддали  своє  життя  за вільну  та незалежну Україну. Перед присутніми виступив директор школи  Сподарко Р.М., який розповів про трагічні дні  Майдану . Виховну справу підготували і провели педагог-організатор Покора Л.Б. та вчитель музичного мистецтва Матвіїв М.В. за участю учнів 5 та 10 класів.

Школярі 1-4 класів Наконечнянської ЗОШ І-ІІІ ступенів взяли участь у тихій акції “Ангели пам’яті”. Діти традиційно витнули з паперу символічних білих янголів на згадку про тих, хто віддав життя за мирну Україну та розвісили їх біля місцевого стенду вшанування загиблих  Героїв Майдану.

Учнівський та педагогічний колективи Наконечнянської ЗОШ І-ІІІ ступенів  19.02.2019 року вшанували пам’ять загиблих на майдані. Парох  церкви Успіння Пресвятої Богородиці о. Є. Баляс відслужив поминальну панахиду.  Духавний наставник поділився думками з нагоди пошанування пам’яті Героїв Небесної Сотні.

18, 19, 20 лютого… Ці три дні стали днями жалоби по всій Україні за Героїв, яких народила Революція Майдану.

19 лютого 2019 року у Прилбицькій ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Митрополита Андрея Шептицького були проведені заходи з нагоди вшанування Героїв Небесної Сотні.

Класний керівник 1 класу Дида Л.М. підготувала та провела урок патріотизму на тему: «День Героїв Небесної Сотні».

У 3 класі класним керівником Васько О.В. було проведено єдину годину спілкування «Ми вдячні вам, Герої Небесної Сотні», присвячену подіям зими 2013 – 2014 рр., які стали визначними в історії України.

Педагоги – організатори Сташишин У.І та Цімко З.І. залучили дітей школи до лінійки «Герої не вмирають», приуроченої роковинам розстрілу Небесної Сотні.

Дітям роздали буклети «Завжди пам’ятаймо! Ніколи не зрадимо!»

 

20.02.2019р. у Сарнівській ЗОШ І-ІІ ступенів відбувся захід присвячений пам’яті Героїв Небесної Сотні «Герої не вмирають».