Учні Завадівської ЗОШ І-ІІІ ступенів відвідали місто музеїв – Львів

26 лютого 2019 року учні 5, 7, 8 класів Завадівської ЗОШ І-ІІІ ступенів разом з класними керівниками мали нагоду побувати у старовинному місті Лева, відвідати неповторні музеї міста, посмакувати львівської кави.

Львів – це не лише місто-музей просто неба, але й місто музеїв. Не вистачить одного дня, щоб оглянути всі експозиції львівських музеїв, від картинних галерей з картинами XIV століття і сучасних галерей, до музею-аптеки, музею-арсеналу, музею шоколаду, пива і музею-кладовища.

Наші школярі відвідали музей національно-визвольної боротьби, де представлені історія українського спротиву від кінця 19 століття та до 90-х років 20 століття. У першій та другій залах вихованці познайомились з діяльністю спортивно-молодіжних організацій «Січ» та «Сокіл», основною метою яких було виховати здорову та патріотичну молодь Галичини та Буковини. Також у музеї значне місце відведене подіям Української революції (1917–1921 роки), створенню УНР та ЗУНР, документи Центральної Ради. Учні переглянули документи та речі міжвоєнного періоду. Особливе місце у музеї відведене Українській повстанській армії. Також запам’яталась учням експозиція, присвячена українському шістдесятництву та діяльності Української Гельсінської групи.
А ще діти побували у музеї – арсеналі – експозиційному відділі Львівського історичного музею, який був відкритий 18 травня 1981 року в приміщенні колишнього Міського арсеналу – визначної пам’ятки архітектури XVI століття. В експозиції представлено зразки старовинної зброї з більш як 30 країн світу. Експозиція побудована за хронологічно-тематичним принципом, за видами та місцем виготовлення зброї. У музеї-арсеналі представлено всі основні види зброї: холодна, метальна, вогнепальна, предмети захисного озброєння.

Учні нашої школи отримали море емоцій та приємних вражень від екскурсії.

Щиро дякуємо відділу освіти Яворівської державної адміністрації за неодноразове виділення безкоштовного шкільного автобуса для організації екскурсій.