Всеукраїнський юнацький фестиваль “В об’єктиві натураліста”

МІНІСТЕРСТВО  ОСВІТИ  І  НАУКИ  УКРАЇНИ

ДЕПАРТАМЕНТ  ОСВІТИ  І  НАУКИ

ЛЬВІВСЬКОЇ  ОБЛАСНОЇ  ДЕРЖАВНОЇ  АДМІНІСТРАЦІЇ

КОМУНАЛЬНИЙ  ЗАКЛАД  ЛЬВІВСЬКОЇ  ОБЛАСНОЇ РАДИ

«ЛЬВІВСЬКИЙ  ОБЛАСНИЙ  ЦЕНТР  ЕКОЛОГО – НАТУРАЛІСТИЧНОЇ

ТВОРЧОСТІ  УЧНІВСЬКОЇ  МОЛОДІ»

79026, м. Львів, вул. Ів. Франка, 133, тел/факс 276-46-07, е-mail: lodenc@ukr.net, www.locentum.lviv.ua

Код ЄДРПОУ 23883752

 

 

Від 19 лютого 2019 р. № 33 Керівникам органів управління освітою

районів та міст обласного значення,

керівникам об’єднаних територіальних громад,

керівникам закладів освіти

обласного підпорядкування.

 

Про проведення обласного етапу
Всеукраїнського юнацького фестивалю
“В об’єктиві натураліста”

 

З метою активізації роботи з учнівською молоддю щодо вирішення екологічних і природоохоронних проблем, залучення її до активної природоохоронної діяльності, формування екологічної свідомості та дбайливого ставлення до природи Національним еколого-натуралістичним центром учнівської молоді буде проведений Всеукраїнський юнацький фестиваль “В об’єктиві натураліста”. Тема фестивалю: «Моя мала Батьківщина».

КЗ ЛОР «Львівський обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді» проводить обласний етап Всеукраїнського юнацького фестивалю  «В об’єктиві натураліста».

До участі у фестивалі запрошуються учні закладів загальної середньої, позашкільної та професійно-технічниої освіти, що мають досвід у створенні фото-, слайд- та відеоматеріалів.

Надсилаємо Вам матеріали про проведення обласного етапу Всеукраїнського  юнацького фестивалю «В об’єктиві натураліста». Просимо розповсюдити їх у загальноосвітніх, професійно-технічних та позашкільних навчальних закладах міста та району, активізувати учнівську  молодь до участі і надіслати матеріали на адресу оргкомітету.

Матеріали просимо надсилати не пізніше, як до 5 квітня 2019 р. на адресу: 79026, ЛОЦЕНТУМ, вул.. І. Франка, 133, м. Львів, тел. 276-46-07.

 

 

Директор                                                     А.Кийко

 

Умови проведення обласного етапу

Всеукраїнського юнацького фестивалю “В об’єктиві натураліста” в 2019 р.

Тема фестивалю: «Моя мала Батьківщина».

Всеукраїнський  юнацький фестиваль “В об’єктиві натураліста” проводиться щороку на добровільних засадах і є відкритим для учнів закладів загальної середньої, позашкільної та професійно-технічниої освіти, (далі – учні) з метою формування в них екологічної культури засобами кіно- та фотомистецтва

Переможці та призери Фестивалю визначаються за номінаціями: «Кращий відеофільм»;  «Кращий відеоролик (відео кліп)»; «Кращий слайд-фільм»; «Краща фоторобота» ( комплект із 5 односюжетних фотографій);

Темою Фестивалю є дослідницька та природоохоронна діяльність закладів освіти, учнівських колективів, окремих учнів, присвячена  вашій «малій Батьківщині».

Вимоги до робіт:  відповідність темі Фестивалю, повнота її розкриття – 10 балів;

власна творча неповторність – 20 балів;

актуальність порушеної проблеми – 12 балів;

науковий підхід до вирішення порушеної проблеми – 18 балів;

пізнавальне та виховне значення роботи – 12 балів;

рівень майстерності – 16 балів;

якість виконаної роботи – 12 балів.

Максимальна кількість балів, яку може отримати учасник за конкурсну роботу, – 100 балів.

Робота, подана на конкурс, має відповідати технічним вимогам:

  1. Для участі в конкурсі робіт у номінації «Кращий відеофільм» учасник повинен представити відеофільм на тему Фестивалю, виконаний українською мовою, іншою мовою національних меншин України. Відеофільм повинен бути записаний на диск CD-R, CD-RW або DVD-R, DVD-RW. Програма для запису – Windows Move Market, формат AVI, MPEG4. Якщо робота виконана не українською мовою, додається переклад. Тривалість відеофільму – до 15 хвилин.
  2. Для участі в конкурсі робіт у номінації «Кращий відеоролик (відеокліп)» учасник представляє в довільній формі відеоролик або відеокліп на тему Фестивалю, виконаний українською мовою, іншою мовою національних меншин України. Відеоролик або відеокліп повинен бути записаний на диски CD-R, CD-RW або DVD-R, DVD-RW. Програма для запису – Windows Move Market, формат AVI, MPEG4. Якщо робота виконана не українською, додається переклад. Тривалість відеоролика (відеокліпу) – до 7 хвилин.
  3. Для участі в конкурсі робіт у номінації «Кращий слайд-фільм» учасник представляє слайд-фільм на тему Фестивалю, записаний на диск CD-R, CD-RW. Програма для запису − Power Point. Кількість слайдів − до 20.
  4. Для участі в конкурсі робіт у номінації «Краща фоторобота» учасник представляє комплект із 5 односюжетних кольорових або чорно- білих фотографій на тему Фестивалю. Розмір фотографій − формат А4 (24х30 см.)

До конкурсних робіт бов’язково додається супровідна інформація (прізвище, ім’я, по батькові автора, вік, клас, заклад освіти, тема, коротка анотація про відеофільм, адреса, контактний телефон, електронна адреса.

Визначення переможців:

Переможці обласного етапу  запрошуються для участі  у Всеукраїнському фестивалі,  який відбудеться в Миколаївській області в червні 2019 року.

Переможці Всеукраїнського юнацького фестивалю “В об’єктиві натураліста” визначаються журі з кожної номінації окремо та відзначаються призами та Грамотами НЕНЦ.

Для підведення підсумків обласного етапу фестивалю роботи надсилати

не пізніше як до 5 квітня 2019  року

на адресу: 79026, ЛОЦЕНТУМ, вул.І.Франка,133, м. Львів,  тел/факс 8(0322) 276 46 07