Обласний етап Всеукраїнської акції «День зустрічі птахів»

МІНІСТЕРСТВО  ОСВІТИ  І  НАУКИ  УКРАЇНИ

ДЕПАРТАМЕНТ ОСВІТИ  І  НАУКИ

ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ

«ЛЬВІВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР ЕКОЛОГО-НАТУРАЛІСТИЧНОЇ

 ТВОРЧОСТІ УЧНІВСЬКОЇ МОЛОДІ»

79026, м. Львів, вул. Ів. Франка, 133, тел/факс 276-46-07, е-mail: lodenc@ukr.net, www.locentum.lviv.ua

Код ЄДРПОУ 23883752

 

 

Від  11 березня 2019 р. № 47 Керівникам органів управління освітою

районів та міст обласного значення,

керівникам об’єднаних територіальних громад,

керівникам закладів освіти

 обласного підпорядкування.

 

 

Про проведення обласного етапу

Всеукраїнської акції «День зустрічі птахів»

 

З метою актуалізації уваги учнівської молоді до сучасних проблем приваблювання і охорони, поширення і збільшення чисельності та видового різноманіття перелітних птахів Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді проводить Всеукраїнську акцію «День зустрічі птахів». Обласний етап акції у Львівській області здійснює Львівський обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді.

До участі в акції запрошуються педагогічні працівники та учні 1-11 класів загальноосвітніх шкіл та позашкільних закладів освіти.

Акція проводиться в заочному форматі.

Умови проведення акції додаються. Просимо Вас розповсюдити інформацію серед навчальних закладів Вашого району та сприяти участі учнівської молоді у Всеукраїнській акції.

Матеріали просимо надсилати не пізніше, як до 8 квітня 2019 р. за адресою: 79026, ЛОЦЕНТУМ, вул.. І. Франка, 133, м. Львів, тел. 276-46-07.

 

 

Директор                                                                              А.Кийко

 

Умови
проведення обласного етапу
Всеукраїнської акції «День зустрічі птахів».

 

Загальні положення.

Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді Міністерства освіти і науки проводить щорічну заочну Всеукраїнську акцію «День зустрічі птахів».Координацію акції у Львівській області здійснює Львівський обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді Акція передбачає широке залучення учнівської молоді до приваблювання та охорони перелітних птахів у період їх повернення із зимівлі до рідного краю.

Мета акції.

Головною метою акції є актуалізація уваги учнівської молоді до сучасних проблем приваблювання і охорони, поширення і збільшення чисельності та видового різноманіття перелітних птахів.

Завдання акції.

  • ознайомлення з видовим різноманіттям перелітних птахів рідного краю;
  • поширення знань про сезонні явища у природі і в житті птахів;
  • розвиток гуманного ставлення до птахів, мотивація інтересу до їх охорони;
  • формування відповідальності за стан оточуючого природного середовища;
  • залучення до практичної діяльності у проведенні робіт по приваблюванню птахів;
  • сприяння вихованню активної життєвої позиції учасників акції.

Учасники акції.

До участі в акції запрошуються учні 1-11 класів загальноосвітніх шкіл та позашкільних закладів освіти. Участь у акції може бути як індивідуальною, так і колективною.

До участі у номінації «Найкращий організатор біологічних свят» запрошуються педагоги загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів.

Порядок та терміни проведення акції. Акція проводиться заочно у два етапи:

І етап – обласний (вивчення видового різноманіття перелітних птахів рідного краю; сезонних явищу природі і в житті птахів; виготовлення штучних гніздівель та заготівля кормів; розвішування штучних гніздівель; (березень, квітень); проведення свята «День зустрічі птахів», на якому підводяться підсумки акції.

ІІ етап – фінальний (всеукраїнський).

Творчі роботи учасників акції приймаються оргкомітетом, не рецензуються та не повертаються.

Номінації акції і вимоги до робіт

Номінація«Майстер-клас: «Шпаківні і дуплянки своїми руками». Номінація передбачає виготовлення(кількість необмежена) штучних гніздівель школярами і учнівською молоддю самостійно та за допомогою дорослих(обов’язково вказати). Критеріями оцінювання є: добротність, оригінальність виконання, супроводжуючий опис поетапного виготовлення.

Номінація « Агітаційна робота». Номінація передбачає випуски стінгазет, виготовлення листівок, банерів, плакатів, фоторепортажів. Критеріями оцінювання є: оригінальність, зміст, завершеність і можливість використання в якості наочної агітації.

Номінація «Найщедріша годівничка» Номінація передбачає виготовлення годівничок, їх розміщення на пришкільних ділянках, у парках, скверах, у лісі, біля житлових будинків та в інших місцях. Організація регулярної підгодівлі птахів і спостереження за видами та їх кількістю. Підготовка творчого звіту в довільній формі про організацію підгодівлі(скільки кормів заготовлено, яка кількість і яких годівничок розвішана, які птахи відвідують і наскільки регулярна підгодівля). Бажано зробити фотографії діючих годівничок під час відвідування їх птахами.

Номінація «Найкращій організатор біологічних свят». В номінації приймаються розробки сценаріїв свят, методичні рекомендації та звіти щодо проведення свята «День зустрічі птахів», конкурсів, вікторин, розробки занять, присвячених птахам.

Матеріали згідно номінацій та інформацію щодо проведення акції просимо надсилати не пізніше, як до 8 квітня 2019 р. за адресою: 79026, ЛОЦЕНТУМ, вул. І. Франка, 133, м. Львів, тел. 276-46-07.

Підведення підсумків та нагородження переможців

Автори кращих робіт обласного етапу будуть відзначені грамотами Львівського обласного центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді. Автори кращих робіт всеукраїнського етапу будуть відзначені грамотами Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Міністерства освіти і науки України.