Засідання школи становлення новопризначеного вчителя хімії

11 березня 2019 року в приміщенні опорного закладу «Немирівський ЗЗСО І-ІІІ ступенів» відбулося спільне засідання школи становлення новопризначеного вчителя хімії (керівник Борис О.М.) та біології (керівник Порохнавець О.Я.) за участі методиста методичного кабінету Флис О.Г.

Урок в 11 класі на тему «Полісахариди. Крохмаль і целюлоза» провела вчителька хімії Пенцко Мар’яна Василівна. Молодий педагог показала, що володіє фактичним матеріалом з хімії, вміє грамотно і науково викласти цей матеріал, володіє методикою формування хімічних понять та методикою ведення уроку, дотримується педагогічного такту та етики. Під час уроку учні розвивали вміння поєднувати теорію і практику, користуватися хімічним обладнанням, реактивами, інструктивною карткою, оформляти результати дослідів і робити висновки. Вчителька показала важливість теми уроку, спонукала до зацікавленості шляхом поєднання теорії з повсякденним життям. Емоційний фон та темпоритм відповідав віковим особливостям випускникам школи. Цікавим та ефективним було використання інтерактивної панелі (мультиборду).

Методист методичного кабінету Флис О.Г. детально проаналізувала кожен етап уроку молодої колеги, дала цінні поради та побажала й надалі творчо та активно працювати. Директор школи Гавловський І.С., заступник Іванець С.І. та усі присутні новопризначені вчителі відзначили велику й старанну підготовку вчительки до уроку.

Після цього учні 11 класу Криван Лілія та Голуб Василина представили педагогам досягнення команди учнівського лісництва «Немирівські дендрологи» на обласному зльоті учнівських лісництв, а учениця 9 класу Адольф Дарина представила результати науково-дослідницької роботи у галузі лісового господарства на тему «Дослідження природного поновлення ялиці білої та заходи щодо його покращення» (керівник – вчителька біології Гавловська Л.Т.).

Наприкінці учасники засідання здійснили віртуальну екскурсію по екологічній стежці «Немирів». Учителька біології Гавловська Л.Т. зазначила, що  це одна з форм виховання любові до природи, бережливого відношення до неї, а також об’єкт для проведення екологічних спостережень, досліджень та екскурсій з метою ознайомлення з видовим різноманіттям флори та фауни рідного краю.

Щиро дякуємо вчителям хімії та біології, адміністрації опорного закладу за гостинність та бажаємо педагогічному та учнівському колективам і подальших творчих успіхів!

Борис Оксана Миронівна,
керівник школи становлення
 новопризначеного вчителя хімії