Відкритий урок з трудового навчання

«Душу і серце в роботу вкладу, кожну хвилину в труді збережу», – під таким девізом  12 березня 2019 року вчитель початкових класів Юрас З.М. Прилбицької ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Митрополита Андрея Шептицького з учнями 2 – Б класу провела відкритий урок з трудового навчання з теми: «Виготовлення голуба у техніці «оригамі»».

На заняття до другокласників завітав Гідрометцентр, який розповів про погодні умови за вікном. Хоча надворі погода була не дуже сприятлива, зате в класі панувала тепла та дружня атмосфера.

На цьому уроці за технологічною карткою учні навчилися виготовляти голуба миру, який доніс би наші побажання до воїнів, що захищають  рідну Україну у техніці «оригамі», а також більше дізналися про саму техніку виконання.

Перед тим як приступити до роботи, учні виконали фізкультхвилинку «Пальчиковий масаж», де їхніми помічниками були пальчики.

Також школярі переглянули презентацію про птахів, яким у різних країнах споруджено пам’ятники. Цікавим фактом уроку було те, що пам’ятники голубу споруджено  у 33 країнах світу.

Найемоційнішою була вправа «Дерево творчості». Якщо учням сподобався урок, то вони на «дерево» прикріплювали квіточку, а якщо ні – то листочок. На кінець уроку «дерево» зацвіло пишними квітами.

«Пташок закликаємо з теплого краю.
Летіть, соловейки, на нашу земельку.
Спішіть, ластівоньки, пасти корівоньки», – такими словами школярі закликали весну, щоб всі пташки швиденько повернулися додому. А щоб остаточно прийшла весна, заспівали веснянку «Ой минула вже зима».

На відкритому уроці були присутні директор школи М.Карпа, заступник директора з виховної роботи І.Мірило та вчителі початкових класів.