Тиждень безпеки дорожнього руху «Молодь за безпеку дорожнього руху»

УКРАЇНА

ЯВОРІВСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

ВІДДІЛ   ОСВІТИ

НАКАЗ

    15.03.2019                                    м.Яворів               №02-02/99

  

Про проведення
Тижня безпеки дорожнього руху
«Молодь за безпеку дорожнього руху»

 

На виконання Плану заходів щодо реалізації Стратегії підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні на період до 2020 року, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 28 березня 2018 року  № 231-р,  листа департаменту освіти і науки Львівської ОДА від 15.03.2019  №21-3/9/0/2-19  «Щодо проведення Тижня безпеки дорожнього руху «Молодь за безпеку дорожнього руху

 

НАКАЗУЮ:

  1. Провести в установах і закладах освіти підпорядкованих відділу освіти Яворівської РДА заходи у рамках Тижня безпеки дорожнього руху у два етапи:
  •      перший – з 06 по 12 травня 2019 року;
  •      другий – з 11 по 17 листопада 2019 року.
  1. Керівникам загальноосвітніх та дошкільних навчальних за­кладів:

2.1 Суворо дотримуватися вимог законодавства України щодо ОП та ТБ. Забезпечити систематичний трьохступінчастий контроль за виконанням «Положення про організацію роботи з охорони праці учасників навчально-виховного процесу в установах і закладах освіти», державних будівельних норм, Положення про розробку інструкцій, Положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці інших законодавчих та нормативно-правових актів, наказів, розпоряджень, інструкцій.

2.2. Постійно (згідно з планами) проводити з працівниками. вихованцями та учнями 1-11-их класів, їхніми батьками роз’яснювальну, просвітницьку роботу, передбача­ти заходи з профілактики дитячого дорожньо-транспортного травматизму, залучати відповідних фахівців – організувати зустрічі учнів з представниками Національної Поліції та батьками-водіями на тему дотримання правил дорожнього руху.

2.3. До 30.03.2019 року привести документацію з охорони праці, безпеки життєдіяльності, пожежної та електробезпеки відповідно до нормативних вимог  .

2.4.  З 06 по 12 травня 2019 року провести перший етап Тижня безпеки дорожнього руху у освітніх закладах району Дні безпеки дорожнього руху, пізнавальні вікторини, творчі конкурси, театралізовані уроки із Правил дорожнього руху (на вибір).

2.5. З метою активізації роботи щодо попередження дитячого дорожньо-транспортного травматизму протягом навчального року:

2.5.1.Здійснювати посилений контроль за процесом навчання школярів Правил дорожнього руху.

2.5.2.Надсилати до районної Державтоінспекції інформацію, щодо проблемних питань, пов’язаних із забезпеченням безпеки дорожнього руху біля навчальних закладів та недоліків в утриманні вулично-дорожньої мережі.

2.5.3. Щомісяця проводити у навчальних закладах району (школах, дошкільних установах) заняття із вивчення правил безпечної поведінки на дорозі, під час яких постійно наголошувати дітям на необхідності неухильного дотримання вимог Правил дорожнього руху. До проведення цих заходів залучати працівників Державтоінспекції. провести цикл виховних заходів з питань повторення знань з безпеки дорожнього руху у формі бесід, зустрічей, вікторин, конкурсів, творчих робіт, заочних подорожей, уявних мандрівок, інсценізацій, рольових і сюжетних ігор, створення відеороликів соціальної реклами, театралізованих та аматорських вистав;

2.5.4. До 30.03.2019 року дообладнати у всіх навчальних закладах та дошкільних установах району куточки з безпеки, постійно поновлювати їх.

2.5.5. Спланувати та провести індивідуальні та групові профілактичні бесіди з учнями, що мають велосипеди, роликові ковзани, скейти, з питань безпеки дорожнього руху.

2.5.6. Повідомити про старт конкурсу на кращу фото-відео роботу на тему:  «Молодь за безпеку дорожнього руху».

2.5.7. Провести з водіями автобусів школярик позачергові інструктажі з правил дотримання безпеки перевезень пасажирів у зимовий період та надання домедичної допомоги потерпілим внаслідок ДТП.

2.5.8. Інформувати відділ освіти, щодо недоліків стану транспортних засобів і маршрутів та можливих небезпек експлуатації транспортних засобів

  1. Матеріали щодо проведення Тижня безпеки дорожнього руху використовувати за посиланням http://dopomogadtp.com/ua/

 

  1. Контроль за виконанням даного наказу покласти на інспектора з охорони праці О.Фірчука.

 

 

Начальник                                                                 В.Байда

 

Інспектор з охорони праці                                                  О.Фірчук

 

Головний спеціаліст                                                              І.Резолюта

відділу освіти

 

Юрисконсульт                                                                      К.Станько