Всесвітній день води

22 березня 2019р.  Котівська ЗОШ І – ІІ ступенів імені Михайла Логина приєдналася до відзначення Всесвітнього дня води. У стінах нашої  школи учні  зустрілись з інженером- гідротехніком Яворівської ЕД Жовківського УВР Шипкою Л.М. Для учнів 1 класу було проведено бесіду про значення води у природі.

Вчитель географії  Кіт М.М. розповіла про необхідність збереження води та її раціонального використання. Учні 7 і 8 класів підготували фотоколаж  «Агрегатні стани води». Школярі  переглянули цікавий відеоролик  «Річки України», глибше пізнали важливе значення  води у житті людини, шляхи її забруднення та способи охорони від забруднень. Навчитись зберігати чистоту маленьких та великих річок, озер.

Цього дня вчителем хімії Мацелюх О. Ф. були  проведені хімічні досліди: “Хімічні властивості води”, ” Вода – розчинник”, « Плаваючі картоплини» . Діти згадали приказки та прислів’я про воду та відгадали загадки, за правильні відповіді діти отримували по краплинці.

Щоб підкреслити актуальність нестачі прісної води на планеті,  учні  8 класу з вчителем біології  і основ здоров’я Квас Н.М.,  виготовили стінгазету, на основі її змісту обговорили питання економії води в побуті.  А також вчителем географії Кіт М.М. було проведено лекцію у 8 класі на тему: «Чиста вода для здоров’я світу». Учні довідались багато цікавих фактів про воду. Адже в повсякденному житті ми не звертаємо уваги на неї, вона настільки буденна, що ми помічаємо лише її відсутність. А без води важко уявити життя людини на Землі.

«Збережімо річку і криницю.
Пізнаваймо глибше, до пуття
Відкриваймо кожну таємницю,
Зберігаймо воду і життя!»

Всесвітній день води покликаний привернути увагу людини до проблеми збереження і поліпшення якості і кількості прісної води для нинішнього і майбутнього поколінь. Бережіть воду, бо вона – наше з вами здоров’я.