Відбулося розширене засідання ради методичного кабінету

9 квітня 2019 року завідувачем методичного кабінету відділу освіти Яворівської районної державної адміністрації Ольгою Фірчук проведено розширене засідання ради методичного кабінету.

Про порядок проведення державної підсумкової атестації здобувачів освіти 4, 9, 11 класів у 2018-2019 навчальному році, повноваження закладів загальної середньої освіти та відділу освіти,  роботу державних атестаційних комісій ЗЗСО відповідно до нормативних документів, що регламентують цей процес, йшлося у виступі головного спеціаліста відділу освіти Володимир Кунанця.

Своєрідний звіт про забезпечення методичного супроводу викладання іноземних мов в міжкурсовий період 2015-2019 років представила методист методичного кабінету Лідія Щудлюк.

Надання методичної допомоги педагогам з метою якісної організації освітнього процесу, створення оптимальних умов навчання і професійного зростання, вміле поєднання педагогічної науки і практики, чітке планування і пошук шляхів формування успішного вчителя, «агента змін» – речі, що є системоутворюючими у роботі методиста та сприяють підвищенню ефективності викладання предмета, позитивних змін у розвитку особистості, його конкурентоспроможності.

Сучасні орієнтири у науково-методичній роботі з педагогічними кадрами, впровадження інноваційних форм роботи, спрямованих на формування готовності педагогів до модернізації власної діяльності, саморозвитку актуальних професійних компетентностей стало предметом виступу методиста методичного кабінету Галини Романик.

Беручи до уваги, що надання якісних методичних послуг є основою безперервного розвитку вчителя та впливає на формування інноваційного мислення педагогічної спільноти, методист підкреслила: інноваційні тенденції у роботі Яворівського методичного кабінету спрямовані на розкриття творчого потенціалу вчителя, підвищення його майстерності та націлені на подолання нових викликів сучасної освіти.

Про модель ефективної взаємодії учасників освітнього процесу в контексті використання педагогіки партнерства як ключового компоненту формули НУШ, опанування нових підходів в організації роботи районних методичних комісій заступників директорів з навчально-виховної роботи та педагогів-організаторів, повсякчасне використання інтерактивну, реалізацію проектної діяльності як успішної форми співробітництва розповіла методист методичного кабінету Галина Каліцінська.

Варто також сказати, що методична служба максимально спрямовує свою роботу й на співпрацю з лідерами учнівського самоврядування, залучаючи творчу молодь до організації і проведення районних заходів, проектного менеджменту, різних форм взаємодії з органами місцевого самоврядування, громадськості, у такий спосіб сприяючи вихованню свідомого, вільного, відповідального молодого покоління.

Новаційна та ефективна робота методистів Яворівського методичного кабінету Лідії Щудлюк, Галини Романик, Галини Каліцінської, про що свідчить їх затребуваність серед педагогів ЗЗСО району, високо оцінена учасниками засідання та відзначена радою методичного кабінету.

Традиційно на розгляд та схвалення ради методичного кабінету виносяться методичні матеріали, посібники, підготовлені творчими педагогами району. Сьогодні були представлені методичні матеріали творчої групи вчителів іноземної мови (керівник Лідія Щудлюк) «Розробки уроків з англійської мови з використанням чотирьох змістових ліній» та методичний посібник «Психологічна допомога учням з емоційними порушеннями та поведінковими труднощами», укладений творчою групою практичних психологів та соціальних педагогів (керівник Олена Стадник).

Оксана Майхер, методист методичного кабінету