Історії життя Героїв Небесної Сотні Львівщини

Історія будь – якого народу містить періоди, дати, які є вирішальними і доленосними в його житті. Ми повинні пам’ятати і не забувати героїчні сторінки, коли проливали кров патріоти. Адже хто не знає минулого, той  не вартий майбутнього.

З  метою вшанування пам’яті Героя України Віталія Коцюби та всіх, хто загинув за краще майбутнє України у буремному 2014 році, 16 квітня 2019 року до Вороблячинської  ЗОШ І – ІІ ступенів імені Героя України Віталія Коцюби завітали представники Львівського історичного музею з відділу «Музею визвольної боротьби» з виставкою «Історії життя Героїв Небесної Сотні Львівщини». Дружина і діти, батьки Віталія Коцюби, члени родин Романа Сеника та Романа Варениці, представники районної ради та обласного департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської обласної державної адміністрації, учні школи з цікавістю слухали розповідь Світлани Кочергіни – старшого наукового співробітника Львівського історичного музею – про Героїв Небесної Сотні, вихідців з Львівщини.

Продовженням заходу став вечір – реквієм за участю учнів Новояворівської школи мистецтв та учнів Вороблячинської школи. Кульмінацією заходу став виступ матері Героя України Коцюби Софії Григорівни, яка щиро подякувала за гідне вшанування пам’яті Віталія та просила присутніх молитися за душі загиблих на Майдані та за Божу опіку над тими, хто охороняє наш спокій на Сході України.

Вечір завершився покладанням квітів до могили Героя України Віталія Коцюби.

«Герої поміж нас. Герої не вмирають!»