Інформаційно-методична нарада з питань проведення ДПА з основ правознавства для учителів 9 класів району

19 квітня 2019 року у методичному кабінеті відділу освіти Яворівської райдержадміністрації Оксаною Лазорко, методистом  методичного кабінету була проведена інформаційно-методична нарада з питань проведення ДПА з основ правознавства для учителів 9 класів району,  учні яких обрали  цей предмет на державну підсумкову атестацію.

Відповідно до методичних рекомендацій Міністерства освіти і науки України з  учителями було узгоджено види та типи завдань  і оцінювання  їх у бальній системі для того щоб перевірити  результати навчання учнів, засвоєння ними знань і сформованих умінь та навичок.

При складанні завдань для ДПА було взято до уваги відповідність завдань концепції та змісту чинної навчальної програми з предмета, різноманітність завдань, що уможливить виявлення й оцінювання рівня сформованості правової предметної компетентності, відповідність завдань віковим особливостям учнів (розвиток критичного мислення, вміння абстрагувати, життєвий досвід тощо дев’ятикласників відповідно до компетенцій, зміни чинного законодавства.

Як результат роботи методистом Лазорко О.В. сформовано 10 варіантів  завдань для ДПА з основ правознавства  9 класу та розміщено на блозі методиста у розділі «Правознавтво».