Засідання районної методичної комісії педагогів-організаторів

Шлях європейської інтеграції, обраний Україною, зумовлює необхідність інтенсивних змін освітньої галузі, спрямованих на досягнення найкращих світових стандартів. Це актуалізує потребу в педагогах нового типу, які готові до реалізації стратегічних завдань навчання, виховання та розвитку зростаючих громадян України.

Над реалізацією  цих  завдань  працювали  27 серпня 2019 року  педагоги-організатори.  Методист методичного кабінету Каліцінська Г.М. провела  засідання районної методичної комісії   педагогів-організаторів, на якому  продемонструвала презентацію-аналіз «Використання педагогіки партнерства як ключового компоненту формули НУШ у роботі районної методичної комісії педагогів-організаторів». Галина Мирославівна наголосила  на тому, що «у новому Законі України «Про освіту» зазначено, що  метою освіти є всебічний розвиток людини як особистості та найвищої цінності суспільства, її талантів, інтелектуальних, творчих і фізичних здібностей, формування цінностей і необхідних для успішної самореалізації компетентностей, виховання відповідальних громадян, які здатні до свідомого суспільного вибору та спрямування своєї діяльності на користь іншим людям і суспільству, збагачення на цій основі інтелектуального, економічного, творчого, культурного потенціалу українського народу, підвищення освітнього рівня громадян задля забезпечення сталого розвитку України та її європейського вибору. Самостійно ні школа, ні сім’я, не зможуть  окремо один від одного  підготувати конкурентоспроможних, успішних молодих людей  для життя і професійної діяльності в сучасному світі. Необхідне не просто об’єднання  зусиль, а партнерська злагоджена робота цих двох найважливіших соціальних інститутів з опорою на єдині цінності та цілі за умови підтримки широкої громадськості».

Окрім того, було розглянуто питання:

  • інформаційні матеріали щодо створення безпечного освітнього середовища, формування в дітей та учнівської молоді ціннісних життєвих навичок у 2019/2020 н. р. (Баран Н.М., педагог-організатор Верблянського НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів –ДНЗ»);
  • про національно-патріотичне виховання у закладах освіти у 2019-2020 навчальному році(Г.Захар,  педагог-організатор       Залузької   ЗОШ І-ІІ ступенів, Борис О.М., педагог-організатор Бірківського НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів – ДНЗ» імені Тараса Шевченка );
  • про роботу школи становлення молодого педагога-організатора.

(Чекан І.Я., педагог-організатор  Кам’янобрідської ЗОШ І-ІІІ ступенів   імені          Петра Андрусіва);

  • лист МОН України щодо ціннісно орієнтованої тематики проведення Першого уроку та навчання в 2019-2020 навчальному році та про організацію методичної роботи із педагогами-організаторами (Каліцінська Г.М., методист   методкабінету).

Галина  Каліцінська, методист   методичного кабінету