Серпнева зустріч освітян Яворівщини: підсумки, досягнення, перспективи

27 серпня 2019 року відбулася серпнева зустріч освітян Яворівщини.

Фінансово-господарська діяльність відділу освіти Яворівської районної державної адміністрації, результати першого року впровадження Нової української школи, організаційно-методичні засади діяльності КУ “Інклюзивно-ресурсний центр”, перспективи розвитку опорних шкіл – ключові питання, які на старті нового навчального року обговорювалися з директорами освітніх закладів.

Серед пріоритетів начальник відділу освіти Володимир Байда виокремив кількісні показники рівня фінансування на забезпечення освітнього процесу у ЗЗСО району, вчасні закупівлі та використання субвенцій, фундаментальні моменти щодо підготовки до нового навчального року та наголосив, що відділ освіти робить все для того, аби учні Яворівщини навчалися в сучасних, облаштованих відповідно до нових освітніх викликів, закладах та отримували якісні освітні послуги.

Спікери Уляна Глова, методист методичного кабінету, яка відповідає за науково-методичний супровід учителів початкових класів, тренер НУШ, Надія Пелих, директор КУ “Інклюзивно-ресурсний центр”, Марія Ліскевич-Карпа, директор опорного закладу «Івано-Франківська ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Івана Франка», зійшлися в думках, що шлях до успішної реалізації освітянської реформи, себто повноцінного опанування новими механізмами Держстандарту, створення сучасного освітнього простору, забезпечення реалізації права кожного на освіту – це педагогіка партнерства, ефективна система оцінювання якості знань та належна матеріально-технічна база , і, як результат, виховання активного, комунікабельного, відкритого випускника, який не боїться бути собою, може приймати рішення, експериментувати і мати цілісний погляд на світ та себе у ньому.

Про те, як максимально продуктивно стартувати та адаптуватися до нових викликів у 2019-2020 н. р. йшлося у виступах заступника начальника відділу освіти Михайла Дороша, інженера з охорони праці Ореста Фірчука, головного спеціаліста відділу освіти Володимира Кунанця.

На завершення яскравим акордом заходу стала церемонія нагородження педагогічних працівників відзнаками Департаменту освіти і науки Львівської облдержадміністрації, подяками Яворівської райдержадміністрації, Яворівської районної ради, грамотами відділу освіти.

Керманичі району Володимир Сичак, голова Яворівської районної ради, Назар Сойка, заступник голови Яворівської райдержадміністрації, привітали педагогічних працівників з новим навчальним роком, побажали ще більших професійних звершень, успіхів у справі навчання і виховання молодого покоління, якому будувати майбутнє нашої держави.

 

Оксана Майхер, методист методичного кабінету