Майданчик для обміну досвідом, простір креативного спілкування

Для проведення засідання методичної комісії заступників директорів з навчально-виховної роботи ЗЗСО району завідувач методичного кабінету відділу освіти Яворівської РДА Ольга Фірчук обрала формат воркшопу  (Воркшоп — навчальний захід, учасники якого отримують знання через високу інтенсивність групової взаємодії, активність і самостійність учасників, актуальний досвід й особисте переживання).

Програма заходу включала різні компоненти, націлені на обмін здобутим досвідом першого року впровадження Нової української школи, усвідомлення результатів, розуміння на скільки вони співпали з очікуваннями та певну візію як практично реалізувати ідеї подальшого розвитку НУШ.

Учасники заходу представили власний погляд на здобутки та виклики втілення нової освітньої системи, окреслили можливості, які відкрилися перед педагогами, розповіли чого навчилися, як управлінці, в тих, хто навчає в НУШ, продемонструвати ролики «Один день з життя Нової української школи» та найголовніше – самостійно, активно та інтенсивно взаємодіяли, зіставляли власний практичний досвід з досвідом колег. А справжні натхненники НУШ у нашому районі Уляна Глова, методист методичного кабінету, Ірина Кондрацька, учитель Яворівської ЗОШ І-ІІІ ст. №2, Марія Кархут, учитель опорного закладу «Новояворівська ЗОШ І-ІІІ ст. №1», Марія Яхницька, учитель опорного закладу «Івано-Франківська ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Івана Франка», Людмила Якимишин, учитель Чернилявської ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Теодора Перуна, надали поради як змінити українську освіту на краще, змінюючи себе.

Підсумовуючи проведений захід, зазначимо, що методична служба району під керівництвом завідувачки Ольги Фірчук, постійно оновлюючи форми методичної роботи, обирає теми, які є актуальними, спрямовані на конструктивне обговорення та практичну реалізацію.

Вважаємо, що воркшоп «Підсумки впровадження першого року Нової української школи: успіхи та виклики» став справжньою методичною майстернею, яка надала можливість заступникам директорів з навчально-виховної роботи проаналізувати набутий досвід роботи в системі Нової української школи та отримати необхідний інструментарій для планування роботи у новому навчальному році.

 

                                      Оксана Майхер, методист методичного кабінету