Обласний етап Всеукраїнської акції  «День юного натураліста»

ДЕПАРТАМЕНТ ОСВІТИ  І  НАУКИ

ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ

«ЛЬВІВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР ЕКОЛОГО-НАТУРАЛІСТИЧНОЇ

 ТВОРЧОСТІ УЧНІВСЬКОЇ МОЛОДІ»

79026, м. Львів, вул. Ів. Франка, 133, тел/факс 276-46-07, е-mail: lodenc@ukr.net, www.loсentum.lviv.ua

Код ЄДРПОУ 23883752

 

від 18.09.2019 року  № 121

 

Керівникам органів управління освітою

районів і міст обласного значення,

керівникам об’єднаних територіальних громад,

керівникам закладів загальної середньої  та позашкільної освіти обласного підпорядкування

 

Відповідно до річного плану роботи Комунального закладу Львівської обласної ради «Львівський обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді» та з метою активізації роботи з учнівською молоддю щодо формування у неї екологічної культури, залучення її до практичної природоохоронної роботи, підвищення ефективності навчально-дослідницької, експериментальної роботи вихованців та учнів на навчально-дослідних земельних ділянках і задоволення потреб у професійному самовизначенні та творчій самореалізації КЗ ЛОР «ЛОЦЕНТУМ» у 2019 році продовжує проведення щорічної Всеукраїнської акції «День натураліста» та Всеукраїнської трудової акції «Ліси для нащадків» (умови акцій додаються).

Умови проведення акцій на сайті ЛОЦЕНТУМ loсentum.lviv.ua

 

Матеріали про проведення акції «День натураліста» та трудової акції «Ліси для нащадків»  необхідно подати в електронному та друкованому варіанті згідно умов

до 15  жовтня 2019 року

на адресу:  м. Львів, вул.Івана Франка, 133,   тел/факс 0322 76 46 07,

е-mail: lodenc@ukr.net.

 

В.о. директора                                                                         О.І.Кульчицька

 

 

 

Умови проведення обласного етапу

Всеукраїнської акції  «День юного натураліста»

 

  1. Загальні положення

1.1. Акція «День натураліста» ( далі – Акція), проводиться  КЗ ЛОР «Львівський обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді» щорічно з метою активізації роботи з учнівською молоддю щодо формування ціннісного ставлення до природи рідного краю, виховання екологічної культури, залучення дітей та молоді  до практичної природоохоронної і дослідницької роботи.

1.2. Завданнями акції є:

  • популяризація кращого досвіду природоохоронної роботи з учнівської молоддю;
  • підвищення ефективності навчально-дослідної роботи вихованців, учнів на навчально-дослідних земельних ділянках;
  • задоволення потреб у професійному самовизначенні та творчій самореалізації, підготовка учнівської молоді до професійної діяльності;
  • виявлення та підтримка учнівських ініціатив, направлених на розвиток шкільної демократії і самоврядування.
  1. Організатори Акції

Національний еколого –  натуралістичний центр учнівської молоді, департамент освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації  та КЗ ЛОР «Львівський обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді»

  1. Учасники Акції

3.1. До участі в заході запрошуються учнівські та педагогічні колективи закладів загальної, середньої та позашкільної освіти.

  1. Порядок і термін проведення акції

4.1.   Акція проводиться щорічно, починаючи з 2008 року, в останній день третього тижня вересня. Акція може проводитись під гаслом: «У Юннатії кордонів немає», «Юннат – це на все життя» тощо.

  • Акція може починатися у вибраний колективом час за довільною програмою. Завершується акція на третьому тижні вересня.
  1. 5. Вимоги до проведення акції

До програми проведення акції можуть бути включені наступні заходи:

  • трудові акції з впорядкування певних територій;
  • просвітницькі природоохоронні заходи;
  • дитячі науково-практичні конференції;
  • благодійні виставки-продажі продукції, вирощеної на навчально-дослідних земельних ділянках;
  • посвята молодших школярів в юннати;

Також в закладі можуть організовуватися зустрічі з ветеранами   юннатівського руху, круглі столи за участю науковців, представників громадських організацій, органів влади, засобів масової інформації.

  1. Підсумкові матеріали акції

6.1.За підсумками проведення акції заклад готує сторінку літопису «День юного натураліста України» в друкованому вигляді, електронних носіях (CD-R, CD-RW), відеофільм . Друкований матеріал подається на сторінках формату А4, текст набирається гарнітурою Times New Roman, розмір шрифту 14, без переносів, півтора інтервали, поля-20мм зверху і знизу, 15мм справа, 30мм зліва. Текстова частина супроводжується відповідними фотографіями. Формат запису відеофільмів на електронних носіях – CD-R, CD-RW,DVD-RW.

6.2.Матеріали про проведення акції в області надсилаються до Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді до кінця жовтня поточного року.

 

  1. Підведення підсумків Акції та нагородження переможців.

Журі визначає переможців, які нагороджуються грамотами КЗ ЛОР «ЛОЦЕНТУМ».

 

Умови проведення

 обласного етапу Всеукраїнської акції

школярів та учнівської молоді «Ліси для нащадків»

 

  1. Загальні положення

Акція школярів та учнівської молоді «Ліси для нащадків»  ( далі – Акція) проводиться КЗ ЛОР «Львівський обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді» щорічно з метою виховання господаря, здатного працювати в умовах ринкової економіки, формування творчої працелюбної особистості, економічної і екологічної культури учнів, привернення уваги органів влади, громадськості до проблем сільської школи.

1.2. Основні завдання акції є:

  • розвиток екологічної свідомості особистості;
  • оволодіння сучасними технологіями вирощування лісових культур, садибного матеріалу;
  • створення нових лісів, лісових смуг, лісопарків, скверів та інших об’єктів зеленого будівництва;
  • ознайомлення з сучасними формами господарської діяльності;
  • залучення до дослідницької діяльності з лісівництва;
  • об’єднання зусиль лісогосподарських підприємств, наукових і освітніх закладів з метою створення умов для допрофесійної підготовки учнів в галузі лісівництва;
  • закладання лісорозсадників, шкілок в загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладах, лісництвах, на присадибних ділянках.

1.3. Координаторами обласного етапу Акції є КЗ ЛОР «Львівський обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді» та обласне управління лісового і мисливського господарста.

ІІ. Розділи акції

2.1.  «Насіння – сіянець – шкілка» – передбачає збір і висівання насіння лісових дерев і чагарників, закладання лісорозсадників та шкілок.

2.2. «Зелене живцювання» – включає в себе різноманітні способи вегетативного розмноження лісових культур сучасними районованими породами.

2.3. «Висаджуємо ліс» – основний розділ акції, в якому проводяться агротехнічні заходи по підготовці ґрунту та висаджування сіянців і саджанців.

2.4. «Ліси для нащадків» – підсумковий розділ, який включає облік насадженого і аналіз навчально-виховної діяльності учнівської молоді, зайнятої в даній акції.

IІІ. Учасники Акції

3.1. До участі в акції запрошуються учнівські лісництва закладів загальної середньої та позашкільної освіти, гуртки та ланки юних лісівників, клуби, родинні колективи.

ІV. Керівництво акцією

4.1. Керівництво акцією, підведення підсумків та визначення переможців здійснює оргкомітет, затверджений наказом директора КЗ ЛОР «Львівський обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді», до складу якого входять викладачі Національного лісотехнічного університету України (за їх згодою) та працівники ЛОЦЕНТУМ.

У. Порядок проведення Акції

5.1. Всеукраїнська акція «Ліси для нащадків» проходить у три етапи:

  • Районний (міський) – січень-вересень
  • Обласний – вересень – жовтень
  • Всеукраїнський – жовтень

5.2. Районні (міські) оргкомітети щорічно подають на адресу обласного оргкомітету (КЗ ЛОР «ЛОЦЕНТУМ», вул.. Івана Франка,133, м.Львів, 76026) такі матеріали:

– звіти про проведену роботу;

– матеріали дослідницької роботи;

– поширення кращого досвіду в засобах масової інформації.

 

УІ. Підведення підсумків та нагородження переможців Акції

6.1.Переможці та призери обласного етапу Акції нагороджуються дипломами  Львівського обласного центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді та обласного управління лісового і мисливського господарства.

6.2. Матеріали переможців та призерів Акції скеровуються для участі у Всеукраїнському етапі Акції.

6.3. Переможці та призери фінального етапу Акції нагороджуються грамотами Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді.