«Разом проти булінгу!»

В рамках правопросвітницького проекту Міністерства юстиції «Я маю право!» з 16 по 20 вересня 2019 року у Прилбицькій ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Митрополита Андрея Шептицького проходив Тиждень протидії булінгу під гаслом: «Разом проти булінгу!».

Тема цькування з кожним днем стає все більш обговорюваною у суспільстві і є однією серед найактуальніших в українській освіті.

Соціально – психологічною службою школи були проведені заходи, які спрямовані на інформування учасників освітнього процесу про запровадження адміністративної відповідальності за вчинення булінгу (цькування) та формування в суспільстві толерантного спілкування та ставлення один до одного.

З  учнями 2 класу була проведена бесіда «Ознайомлення з поняттям «булінг»», під час якої учні виготовляли «долоньки дружби».

З учнями 3 класу було проведено заняття з елементами тренінгу «Кошик образ».

З учнями 5 класу був проведений флешмоб «Зупинимо булінг разом».

З учнями 6 – х класів була проведена година спілкування «Явище булінгу в освітньому середовищі», де учні ознайомилися з поняттям «булінг», причинами і наслідками його виникнення, як попередити булінгу. Під час заходу була використана вправа «Анти – булінг» (з використанням паперу), у якій учні дізналися, що не потрібно робити, щоб не образити людину. Вправа «Дерево доброти» показала, що кожна людина має в собі частинку любові та добра.

Також був проведений конкурс малюнків «Діти України проти булінгу!», де шестикласники мали змогу представити своє бачення, як протистояти булінгу.

З учнями 8 класу відбулася просвітницька зустріч «Шкільний булінг». Під час заходу були використані вправи, які дали змогу отримати нові знання, визначити для себе наслідки насильницької поведінки, а також ознайомилися із рекомендаціями та порадами боротьби з булінгом.

З учнями 7 та 11 класів було проведено анкетування щодо обізнаності учнів з проблемою булінгу.

З учнями 9 класів було проведено діагностичне дослідження за методикою Басса, Дарки, за допомогою якого можна було виявити стиль поведінки у стресових ситуаціях, а з учнями 10 класів – тест шкільної тривожності А.Філіпса.

Для батьків та вчителів у фойє школи розміщений інформаційний вісник на дану тему.