Відбулася нарада директорів ЗЗСО району

У четвер, 26 вересня 2019 року, начальник відділу освіти Яворівської РДА Володимир Байда провів нараду керівників закладів освіти району.

Про результати, висновки ДПА та ЗНО-2019, а також перспективи ЗНО -2020, 2021 йшлося у виступі головного спеціаліста відділу освіти Володимира Кунанця. Присутнім представлено аналіз ЗНО в розрізі Яворівського району, Львівської області, України;  загальний рейтинг ЗЗСО району та рейтинг за предметами; якість знань, коефіцієнт об’єктивності, порівняння річної оцінки з результатами ДПА.

У десятку кращих закладів за результатами ЗНО увійшли Новояворівський НВК «ЗОШ ІІ ступеня-ліцей», Яворівська гімназія імені Осипа Маковея, Рясне-Руський НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів-ДНЗ», опорний заклад «Новояворівська ЗОШ І-ІІІ ступенів №1», Шклівська ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Мар’яна Корчака, Новояворівська ЗОШ І-ІІІ ступенів №2, Новояворівська ЗОШ І-ІІІ ступенів №3, Яворівська ЗОШ І-ІІІ ступенів №2, Вороцівський НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів-ДНЗ», опорний заклад «Яворівська ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 імені Тараса Шевченка».

Важливі аспекти формування мережі освітніх закладів району на 2019-2020 навчальний рік, показник наповнюваності класів, динаміку у бік зростання контингенту учнів означила у своєму виступі головний спеціаліст відділу освіти Ірина Резолюта.

Зазначимо, що у 2019-2020 навчальному році у районі діє 66 закладів загальної середньої освіти. Контингент учнів становить 16601, з них 1770 – це учні 1 класу, 1081 – учні 10 класу.

Заступник начальника відділу освіти Михайло Дорош закликав керівників шкіл вчасно готувати пакет документів, розпорядчих та управлінських рішень, актів, що передуватимуть зведеній інформації відділу освіти щодо підготовки ЗЗСО до опалювального сезону.

Начальник Яворівського відділення УВД ФСС України у Львівській області Марія Дудич озвучила питання підстави для відмови в наданні допомоги з тимчасової непрацездатності комісією із соціального страхування у разі тимчасової непрацездатності у зв’язку із захворюваннями або травмою, що сталися внаслідок алкогольного, наркотичного, токсичного сп’яніння або дій, пов’язаних з таким сп’янінням; нового порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві, який вступив в дію з 01 липня 2019 року.

В обговорення питань наради взяли участь голова Яворівської районної організації профспілки працівників освіти і науки України Ярослава Кобиця, завідувач методичного кабінету Ольга Фірчук, головний спеціаліст відділу освіти Наталія Коваль, методист методичного кабінету Оксана Лазорко.

 

             Оксана Майхер, методист методичного кабінету