1-27 жовтня відбудеться І онлайновий етап Національного чемпіонату Прангліміне

 

ПРО НАВЧАЛЬНЕ СЕРЕДОВИЩЕ

МІКСІКЕ освітнє онлайнове середовище  http://miksike.net.ua

Слово «міксіке» в перекладі з екстонської – чомучка.

Середовище Міксіке створено у 1994 році в Естонії і успішно використовується у навчальних закладах країни вже понад 20 років. Крім Естонії у середовищі Міксіке тривалий час працюють вчителі, учні та їх батьки в Латвії, Литві, Словенії, а з 2016 року – у Грузії. Також освітнє онлайн середовище Міксіке дозволяє організовувати та проводити навчальні змагання серед учнів школи,  між учнями різних шкіл області або країни, а також між школами різних країн Європи.

 Міксіке  – середовище, що надає можливість вчителям, учням і батькам створювати, використовувати, зберігати та поширювати авторські навчальні онлайнові матеріали (інтерактивні вправи, дидактичні матеріали, вікторини тощо), а також використовувати колекцію навчальних  матеріалів, яку створили інші  педагоги-учасники проекту.

Середовище Міксіке можуть використовувати вчителі ЗНЗ незалежно від предмету викладання та типу навчального закладу на різноманітних етапах навчання та виховання. Це ефективний інструмент для різнобічного саморозвитку та самовдосконалення особистості.

На сайті розмежовані права вчителя та учня, що дозволяє педагогам створювати навчальні майдвнчики для класу, паралелі, школи. Використовувати інструменти сайту для навчання, виконання домашніх завдань, підготовки до контрольних та змагань, а також у різноманітних позакласних заходах.

Інтерактивні вправи – інструмент для створення динамічних дидактичних матеріалів. Середовище дозволяє вчителю створювати та зберігати власну колекцію дидактичних матеріалів, визначати ступінь її публічності, поширювати власні розробки та використовувати розробки колег, що в результаті утворює спільну колекцію дидактичних матеріалів учасників проекту, яка поповнюється та використовується за принципом «я для всіх і всі для кожного».

Прагліміне – онлайновий математичний тренажер, платформа для проведення тренувань і змагань з усного рахунку для всіх зареєстрованих користувачів незалежно від віку.  http://miksike.net.ua/ #pranglimine .

Середовище допомагає перетворювати нудний процес запам’ятовування на цікавий захоплюючий процес а ще допомагає учням і вчителям доводити оточуючим, що нецікавих і складних наук не буває.

ПРО ПРОЕКТ «МІКСІКЕ В УКРАІНІ»

У 2011 року розпочалась співпраця Міксіке з Україною за підтримки Arengukoostöö Programm (Estonian Development Cooperation) Міністерства закордонних справ Естонії.

Всі заходи в рамках проекту “Міксіке в Україні” для навчальних закладів України безкоштовні.

Цілі проекту: створення умов для вільного спілкування учнів Естонії та України, а також інших країн, які використовують платформу Міксіке, підтримка та розвиток регіональних ініціатив, розвиток регіональних та міжнародних зв’яязків учасників проекту; впровадження та розвиток он-лайн навчання у загальноосвітніх навчальних закладах України, навчання вчителів використанню онлайнових інструментів у навчально-виховному процесі, створення дидактичних та методичних матеріалів за допомогою онлайнових ресурсів.

Як долучитись до проекту: Для участі в проекті достатньо зареєструватися на сайті. Всі інструктивні матеріали та контакти координаторів знаходяться на головній сторінці сайту http://miksike.net.ua
СПОДІВАЄМОСЯ НА СПІВПРАЦЮ !

 

З повагою,
координатор проекту в Львівській області
Гарматій Юрій /e-mail: harmatiy.ua@gmail.com
керівник проектів Міксіке

Міла Пільв /

е-mail: ljuda@miksike.ee , Skype: millapilv72