Фестиваль «Учительська осінь»! Або нетривіальне святкування Дня працівника освіти на Яворівщині!

З-поміж багатьох свят у календарі є день, коли настрій усієї країни особливо піднесений і радісний, – це День працівника освіти. Чудове свято, коли можемо висловити щиру подяку всім освітянам за їхню непросту й водночас благородну працю.

Педагогічних працівників Яворівщини незмінно вітають з професійним святом представники влади, керманичі від освіти, а організатори святкового дійства – Яворівська районна організація профспілки працівників освіти і науки України на чолі з головою Ярославою Кобицею – щорічно продумують незвичні програми, захопливі зустрічі з митцями, театралізовані вистави, фестини, концерти відомих виконавців…

В особливий спосіб вітали освітян цього року начальник відділу освіти Володимир Байда, голова Яворівської районної ради Володимир Сичак, заступник голови районної ради Володимир Мацелюх, заступник голови Яворівської районної державної адміністрації Назарій Сойко, заступник міського голови м. Яворова Ігор Грабовський, секретар Яворівської міської ради Ольга Созанська, заступник начальника 184-го навчального центру Національної академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного Збройних сил України полковник Володимир Безбородов та лейтенант Роман Кураш.

Приємною несподіванкою були квіти, подаровані народним депутатом України Павлом Бакунцем та міською радою м. Яворова.

Освітянське свято проходила  у форматі фестивалю «Учительська осінь-2019». Вітальні слова, нагороди, квіти, подяки досвідченим та напутнє слово тим, які тільки розпочинають свій педагогічний шлях, влучні музичні замальовки, щемливий спів вокальних колективів, інтерактивна взаємодія з глядачами, дефіле авторських робіт у виконанні найпривабливіших педагогинь Яворового краю, учнівський перформанс про те, як важливо закарбовувати щасливі моменти життя… Особливо зворушливо звучали слова від ветеранів педагогічної праці Марії Пирч, Парасковії Антонів та Ярослава Фітя.

І все це емоційно, чуттєво, позитивно й органічно переплетено з багатобарв’ям у залі та холі районного Народного дому «Сокіл». Починаючи з фотозони, родзинкою якої стало освітянське дерево зі світлинами педагогічних колективів, під супровід класичної скрипки та фортепіано, учасники дійства захоплювалися розмаїттям вишивок і вишиванок, квітчастих виробів з бісеру, картин образотворчого мистецтва, поробок з глини, дерева, соломи… Наші вчителі малюють, ліплять, шиють, вишивають, плетуть, співають, танцюють, пишуть вірші, колекціонують, займаються спортом, вражають рукоділлям та досягненням у флористиці.

Укотре переконалися, які творчі, натхненні, прекрасні педагоги працюють у школах нашого району, спроможні не тільки виховати добрих, небайдужих, освічених громадян своєї країни, а й зреалізувати своє захоплення. Тут справджується давня істина: талановиті люди – талановиті в усьому!

Шановні колеги-педагоги, Ви гарний приклад для молоді, осердя вічних цінностей і сміливих поривань! Зичимо Вам незгасимої енергії, бадьорості тіла і духу, поваги і любові від вихованців. З вірою в себе, на крилах творчості і натхнення злітайте до нових професійних здобутків і перемог!

 

Щиро дякуємо педагогічним колективам району за допомогу в організації свята, особливо ведучій Ірині Кушнір.

Оксана Майхер, методист методичного кабінету