Про підвищення оперативної готовності на час святкування Дня Захисника України

Україна

Н А К А З

КЕРІВНИКА  ЯВОРІВСЬКОЇ РАЙОННОЇ ЛАНКИ

ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ  ПІДСИСТЕМИ

ЄДИНОЇ  ДЕРЖАВНОЇ  СИСТЕМИ  ЦИВІЛЬНОГО  ЗАХИСТУ

ЛЬВІВСЬКОЇ  ОБЛАСТІ

“9 ” жовтня 2019 р.                               Яворів                                                   № 28

 

Про підвищення оперативної готовності на час святкування
Дня Захисника України

 

Відповідно вимог наказу керівника територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Львівської області від 08.10.2019 № 21, з метою підвищення готовності органів управління та сил територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Львівської області (надалі – територіальна підсистема) до реагування на можливі надзвичайні ситуації, забезпечення сталого функціонування об’єктів суб’єктів господарювання, нормальних умов життєдіяльності та безпеки населення, дотримання вимог протипожежної безпеки, безпеки дорожнього руху, створення сприятливих умов на час святкування Дня Захисника України,

 

Н А К А З У Ю:

 

  1. З урахуванням вимог наказу начальника цивільного захисту Львівської області від 27 січня 2015 року №3 “Про переведення органів управління та сил територіальної підсистеми до функціонування в режимі підвищеної готовності”, з 08:00 год. 12 жовтня до 08:00 год. 15 жовтня 2019 року основні зусилля органів управління та сил Яворівської районної ланки територіальної підсистеми зосередити на забезпеченні сприятливих умов на час святкування Дня Захисника України.
  2. Міським головам міст районного значення – керівникам міських ланок Яворівської районної ланки територіальної підсистеми ЄДСЦЗ Львівської області, селищним та сільським головам, керівникам районних спеціалізованих служб цивільного захисту:

2.1. Забезпечити виконання заходів щодо попередження виникнення
та мінімізації наслідків можливих надзвичайних ситуацій.

2.2. Забезпечити постійний моніторинг ситуації, пов’язаної
з екстремальними погодними явищами, стале функціонування об’єктів інфраструктури (водопостачання та каналізації, електро -, газопостачання, дорожньої мережі, міського електротранспорту, зв’язку тощо).

2.3. Перевірити технічний стан і забезпечити стале функціонування систем життєзабезпечення, дотримання вимог пожежної безпеки на об’єктах і в місцях проведення святкових заходів та усунути виявлені недоліки.

2.4. У разі виникнення аварій забезпечити негайне усунення всіх пошкоджень у мінімально короткі терміни.

2.5. Забезпечити безпечне проведення святкових заходів, особливо за участю дітей та в місцях масового скупчення людей.

2.6. Уточнити плани реагування, склад підпорядкованих органів управління та сил, порядок їх реагування на можливі надзвичайні ситуації.

2.7. З метою забезпечення вирішення невідкладних питань на час функціонування у режимі підвищеної готовності встановити чергування посадових осіб підпорядкованих органів управління та сил.

  1. Яворівському відділу поліції Головного управління Національної поліції України у Львівській області (І. Муха):

3.1. Забезпечити громадський порядок під час проведення заходів зі святкування Дня Захисника України.

3.2. Забезпечити постійний та ефективний нагляд за дорожньою обстановкою, дотриманням правил дорожнього руху.

3.3. Забезпечити відповідно до встановленого порядку оперативне інформування про ускладнення руху транспорту, несанкціоновані масові скупчення людей і порушення громадського порядку.

  1. Районній спеціалізованій медичній службі ЦЗ (М. Дмитрів)

4.1. Організувати чергування медичного персоналу та бригад швидкої медичної допомоги, забезпечити надання медичної допомоги на об’єктах і в місцях проведення заходів.

4.2. Залучити персонал і спеціалізовану техніку Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф для забезпечення заходів, визначити місця їх розміщення, забезпечити готовність до реагування відповідно до призначення.

4.3. Забезпечити готовність медичних лікувальних закладів району    до прийому і надання екстреної та невідкладної медичної допомоги, зокрема готовність до роботи автономних джерел електроживлення.

  1. Районній комунально-технічній, інженерній та енергетичній спеціалізованій службі (В. Коструба):

5.1. Перевірити стан систем енергопостачання об’єктів життєзабезпечення населення, не допускати їх відключення від електропостачання та забезпечити їх стійке функціонування.

5.2. Забезпечити готовність до реагування підпорядкованих аварійних підрозділів, які залучаються до оперативного проведення відновних робіт у разі виникнення аварій на системах електропостачання.

5.3. Перевірити стан системи газопостачання на об’єктах життєзабезпечення населення.

5.4. Посилити контроль за безпекою роботи газового господарства та забезпечити стійке функціонування системи газопостачання.

5.5. Забезпечити готовність до реагування підпорядкованих аварійних підрозділів, які залучаються до оперативного проведення відновних робіт у разі виникнення аварій на системах газопостачання.

  1. Районній спеціалізованій службі оповіщення та зв’язку ЦЗ (Н.Ханас, Д.Бугій) забезпечити сталий та безперебійний зв’язок, роботу міжміських і міжнародних ліній зв’язку, зокрема на об’єктах і в місцях проведення заходів.
  2. 7. РВ ГУ ДСНС України у Львівській області (Р. Іванчишин):

7.1. Забезпечити контроль за дотриманням вимог пожежної безпеки, радіаційного, хімічного та бактеріологічного стану на об’єктах і в місцях проведення святкових заходів.

7.2. Забезпечити готовність сил і засобів підрозділів РВ Головного управління ДСНС України до дій за призначенням у разі виникнення надзвичайних ситуацій у місцях проведення святкових заходів.

7.3. Своєчасно інформувати голову райдержадміністрації про всі випадки виникнення або загрозу виникнення надзвичайних ситуацій відповідно до встановленого порядку.

  1. 8. Сектору з питань цивільного захисту райдержадміністрації (В.Комар):

8.1. Забезпечити координацію діяльності органів управління та сил цивільного захисту під час функціонування у режимі підвищеної готовності.

8.2. Забезпечити під час проведення святкових заходів аналіз, узагальнення та своєчасне доведення через чергового райдержадміністрації  до керівництва району оперативної обстановки.

  1. 9. Відповідальним виконавцям:

9.1. Надати в райдержадміністрацію електронною поштою (nsjavoriv@i.ua) до 12:00 год. 10 жовтня 2019 року графіки чергування посадових осіб із числа керівного складу цивільного захисту  та доповіді про готовність до дій на час святкування Дня Захисника України.

9.2. Про випадки порушення життєзабезпечення об’єктів, загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій і подій, що мають резонансний характер, негайно повідомляти відповідно до встановленого порядку:

– РВ Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Львівській області за телефонами (101, 2-13-76);

– чергового райдержадміністрації телефон 2-12-54).

  1. Наказ довести до відповідальних виконавців у повному обсязі.
  2. Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.

 

Заступник голови районної державної адміністрації,
в.о.керівника Яворівської районної ланки
територіальної підсистеми ЄДСЦЗ
Львівської області                                                                                Н.Л.СОЙКО

 

 

 

 

 

Завізував:

Завідувач сектору з питань цивільного захисту районної державної адміністрації                        Володимир Комар