Процес адаптації до навчання в середній ланці школи

Протягом вересня – жовтня у Котівській ЗОШ I-II ступенів імені Михайла Логина практичним психологом та соціальним педагогом Лесяк М.В з метою надання психологічної підтримки і допомоги учням  5 класу в процесі адаптації до навчання в середній ланці школи проводились такі заходи:

1.Діагностика (спостереження та анкетування). Проводились з метою виявлення психологічного клімату в колективі, міжособистісних стосунків, рівня тривожності.

2.Заняття з елементами тренінгу: «Ми і наш клас». Метою даного заняття було сприяти згуртованості класу та взаєморозумінню один до одного, сформувати уміння, навички та позитивну мотивацію до навчання в середній ланці, сприяння зниженню тривожності учнів.

Під час заняття школярі виконували такі вправи: «Квітка Толерантність», арт-терапевтична вправа «Груповий малюнок»- вчились знаходити та надавати підтримку, «Корзина почуттів»-позбавлялись від негативних якостей. «Будиночок дружби»-де п’ятикласники зрозуміли , що життя в колективі залежить від кожного з них. Цей будинок – став символомїхнього колективу.