Методична робота поза традиційними межами

Вихід за традиційні межі організації методичної роботи з учителями зарубіжної літератури Яворівщини – явище звичне, орієнтоване на розвиток педагогів в особистому та професійному планах, і розглядається, серед іншого, як гарна можливість поновлення власного ресурсу. Саме так сприймаємо виїзне засідання школи педагогічної майстерності, що відбулося 31 жовтня 2019 року.

Насиченість програми заходу була передбачуваною. Екскурсія древніми вуличками Львова, з його величними храмами, соборами, пам’ятними спорудами, незнаними досі історіями життя видатних постатей, нові відкриття таємничих місцин разом з методистом з історичного краєзнавства НМЦО, гідом з (без перебільшення) енциклопедичними знаннями Алісою Васільєвою.

По особливому сприймалася запашна кава у тематичному закладі «Кабінет», просякнутому духом нових і старих книг, місці, де збирається львівська інтелігенція. Стилізоване під читальню місце стало сприятливим і для дружньої зустрічі з завідувачем відділу культурно-просвітницької роботи Наукової бібліотеки Львівського національного університету імені Івана Франка, старшим викладачем кафедри театрознавства, автором численних публікацій Романом Лаврентієм. Розповідь про історію створення та мистецьке становлення Національного драматичного театру імені Марії Заньковецької, супроводжувана презентацією книги «Час і долі» про один із найцікавіших українських театрів, захопила кожного з нас.

Зустріч з висококласним мистецтвом – так можна описати ті враження, які справила на кожного вистава «Мій Роден». Правдиві емоції,  почуття, переплетені з мелодіями Вівальді, зображеннями творів Родена, неперевершена акторська гра не залишила байдужим нікого.

Натхненні, вражені, захоплені учителі зарубіжної літератури Яворівського району і надалі продовжуватимуть практику мистецьких вояжів як провідників творчості та орієнтирів для зростання педагогічної майстерності.

Дякуємо, колеги, за щирі емоції та можливість мати таку розкіш, як спілкування з Вами!

 

Оксана Майхер, методист методичного кабінету