Заняття з елементами тренінгу «Мистецтво спілкування»

24 жовтня 2019 року соціально – психологічною службою Прилбицької ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Митрополита Андрея Шептицького з учнями 7 – Б класу було проведено заняття з елементами тренінгу «Мистецтво спілкування».

У наш час учні багато часу проводять «online», реальне спілкування стає мистецтвом, якому потрібно навчати. Тому під час заходу був використаний прийом «сторітелінг» – як ефективний варіант неформальної освіти.  Це один із найцікавіших та найпродуктивніших методів навчання.

Ця методика була розроблена та успішно випробувана на особистому досвіді Девідом Армстронгом, головою міжнародної компанії Armstrong International. У процесі створення сторітелінгу Девід Армстронг врахував відомий психологічний фактор: історії значно легше сприймаються, вони більш захоплюючі та цікаві, ніж правила або директиви.

На занятті була використана вправа на згуртування учасників та на зняття напруження «Нісенітниця», під час якої учні відповідали на запитання.

Також семикласники ділилися розповідями про свій найкурйозніший випадок у житті. Такі розповіді легше сприймаються учнями, у них розвивається уява, логіка. Школярі були активними та організованими.