Про підсумки проведення районного етапу конкурсу авторських програм практичних психологів і соціальних педагогів «Нові технології у новій школі» у номінації «Корекційно-розвиткові програми»

УКРАЇНА

ЯВОРІВСЬКА  РАЙОННА  ДЕРЖАВНА  АДМІНІСТРАЦІЯ

ВІДДІЛ ОСВІТИ

НАКАЗ

 

02.12.2019                                        м. Яворів                               № 02-02/303

 

 

Про підсумки проведення районного

етапу конкурсу авторських програм

практичних психологів і соціальних педагогів

«Нові технології у новій школі»

у номінації «Корекційно-розвиткові програми»

 

 

На виконання наказу відділу освіти відповідно до Положення про Всеукраїнський конкурс авторських програм практичних психологів і соціальних педагогів «Нові технології у новій школі», затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 31.05.2018 №555 та з метою виявлення та поширення кращого досвіду, оптимізації інноваційної діяльності працівників психологічної служби, підвищення професійної компетентності, реалізації творчого потенціалу, престижності професії практичних психологів та соціальних педагогів закладів освіти 25 листопада 2019 року проведено конкурс авторських програм у номінації «Корекційно-розвиткові програми»

Бажання популяризувати власні напрацювання виявили 6 практичних психологів та 3 соціальних педагоги ЗЗСО району.

У представлених на конкурс авторських програмах обґрунтована актуальність,  чітко сформульована мета, основні завдання, принципи та концептуальні підходи до організації корекційно-розвиткової роботи, методи, прийоми, форми та засоби роботи з учнями,  інформація про апробацію. Проаналізовано опис очікуваних результатів, акцентовано увагу на  вимогах до спеціаліста, який впроваджує програму.

Кожна програма має навчально-тематичний план, представлений у вигляді структурованих таблиць, що містять інформацію про  основні розділи програми та кількість часу на виконання певних завдань, детально розкриває зміст  практичних занять з вихованцями.

Аналіз методичних матеріалів показав, що тематика  програм зорієнтована на попередження та коригування проблем, труднощів, подолання шкідливих звичок, негативних емоційних станів, усунення відхилень у психофізичному та інтелектуальному розвитку і поведінці, подолання різних форм девіантної поведінки, адаптацію до умов навчання і життєдіяльності.

Справжніми психологічними знахідками можна вважати авторські програми працівників психологічної служби закладів освіти району: Оксани Артимович, програма  «Вчимося думати» (Рясне-Руський НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ»), Оксани Кокоцької, програма «Подолаємо стрес разом» (Старицька ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Юрія Костіва), Ольги Дмитрик, програма  «Світ моїх емоцій» (опорний заклад «Новояворівська ЗОШ І-ІІІ ст. № 1»), Людмили Наполової,  програма «Розвиток уваги молодших школярів» (Верблянський НВК «ЗОШ              І-ІІІ ст. –ДНЗ»), Ольги Петрик,  програма «Ми всі з тобою» (Яворівська гімназії ім. Осипа Маковея),  Любові Вовк,  програма «Ерудит»( Любинська ЗОШ І-ІІІ ст.), Оксани Гоменюк, програма «Подолання труднощів у навчанні» (Бердихівський НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ»), Світлани Піки,  програма «Хочу», «Можу», «Треба» «Правильний вибір професії» (Верблянський НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. –ДНЗ»), Марії Кобик, програма «Загальний розвиток та мислення дітей» (Чернилявська ЗОШ І-ІІІ ст. імені Теодора Перуна).

Виходячи з вищенаведеного та рішення журі конкурсу авторських програм,

 

НАКАЗУЮ:

  1. Нагородити дипломами відділу освіти Яворівської районної державної адміністрації переможців конкурсу авторських програм «Нові технології у новій школі» у номінації «Корекційно-розвиткові програми»

Дипломом І ступеня

– Оксану Богданівну Артимович, практичного психолога Рясне-Руського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ»);

– Оксану Василівну Кокоцьку, соціального педагога Старицької ЗОШ І-ІІІ ст. імені Юрія Костіва

Дипломом ІІ ступеня

–  Ольгу Михайлівну Дмитрик, практичного психолога опорного закладу «Новояворівська ЗОШ І-ІІІ ст. № 1»);

– Людмилу Василівну Наполову, практичного психолога, Світлану Олексіївну  Піку, соціального педагога Верблянського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. –ДНЗ»);

Дипломом ІІІ ступеня

 – Ольгу Осипівну Петрик, практичного психолога Яворівської гімназії     ім. Осипа Маковея;

–  Любов Василівну Вовк, практичного психолога Любинської ЗОШ І-ІІІ ст.;

– Оксану Григорівну  Гоменюк, практичного психолога Бердихівського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ» ім.Тараса Шевченка;

– Марію Мечеславівну Кобик, соціального педагога Чернилявської ЗОШ І-ІІІ ст. імені Теодора Перуна.

  1. Даний наказ довести до відома керівників закладів загальної середньої освіти та практичних психологів і соціальних педагогів через розміщення на сайті методичного кабінету відділу освіти до 03 грудня  2019 року.
  2. 3. Контроль на виконання наказу покласти на методиста методичного кабінету Стадник О.В.

 

 

 

        Начальник                                                                       В.Байда

                                                                                           

 

 

Головний спеціаліст відділу освіти                                      І. Резолюта

 

Завідувач методичного кабінету                                          О. Фірчук

 

Юрисконсульт                                                                     І. Цидуляк

Методист методичного кабінету                                         О. Стадник