Школа молодого учителя початкових класів у Завадівській ЗОШ І-ІІІ ступенів

11 грудня 2019 року у Завадівській ЗОШ І-ІІІ ступенів під керівництвом методиста методичного кабінету відділу освіти Яворівської районної держадміністрації Уляни Глови було проведено школу молодого учителя початкових класів.

Учителі відвідали урок «Я досліджую світ» у 2 класі, який провела Світлана Семеряк на тему: «Як налагодити гарні стосунки». Метою даного уроку було з’ясувати з вихованцями значення слова «конфлікт», вчити їх налагоджувати гарні стосунки в колективі і дружити, з’ясувати з дітьми, що слід робити, якщо їх ображають, цькують, провести дослід з метою з’ясування впливу власних слів та вчинків на інших осіб у спільноті, вчити висловлювати власні міркування про те, як налагодити  гарні стосунки з іншими, відновлювати деформований текст, розв’язувати проблемні ситуації з опорою на прості моделі.

Зміст уроку відповідав поставленим завданням та меті. Використано різні методи і прийоми: проблемний дослідницький, творчий, діагностичний, колективний та ігровий. Світлана Миронівна провела  диференційовані завдання, які спрямовані також на розвиток в учнів навичок самоаналізу та самоконтролю. Характер запитань був проблемного та відтворюючого змісту, спрямований на встановлення причинно – наслідкових зв’язків.

На уроці ефективними були завдання та руханка з лего.

Вдало проведено дослід з водою, з метою з’ясування впливу власних слів та вчинків на інших осіб.

Доцільно підібраний дидактичний матеріал. Другокласники вчились самоконтролю, заповнюючи картки своїх досягнень, а також сформували чотири кроки до вибачення з опорою на просту модель.

Учителі початкових класів Зоряна Баран та Тетяна Присташ провели для присутніх вправу «Серцеведення» та запросили гостей взяти участь у майстер класі «Малювання пряників». Кожен із присутніх власноруч створив солодкий шедевр та отримав купу кольорових та смачних вражень. Дуже вдячні матері учня 4 класу Марії Литвин за виготовлені смаколики.

Учитель 3 класу Наталія Кривоновога провела цікаву діагностичну вправу «Квітка-семиквітка», метою якої було визначення емоційного стану учасників заходу відповідно до кольорової гами. А також колеги мали нагоду отримати по одному яблуку від гномиків, де вони прочитали, що саме їм потрібно зробити найближчим часом. Ці побажання чарівно вплинули на настрій, підбадьорили, надали упевненості.

Дякуємо адміністрації школи Івану Барану, Зоряні Руді та Наталії Ціпивко за підтримку у проведенні школи молодого учителя початкових класів, а також усьому педагогічному колективу нашої школи, який допомагав в організації та проведенні даного заходу.

Дякуємо за отриманий досвід, за клопітку працю та корисні поради методисту відділу освіти Уляні Глові, бажаємо їй і надалі займатись тим, що приносить задоволення і користь, досягати нових вершин і самореалізації. А ще побільше вам, Уляно Миколаївно, радісних моментів, які перейдуть у приємні спогади, такі ж приємні, які залишились у нас від роботи з вашою командою учителі початкових класів. Дякуємо.