17 грудня відбулося розширене засідання ради методичного кабінету відділу освіти Яворівської райдержадміністрації

17 грудня 2019 року в опорному закладі «Яворівська ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 імені Тараса Шевченка» відбулося розширене засідання ради методичного кабінету відділу освіти Яворівської райдержадміністрації (голова ради Ольга Фірчук).

Питання ефективності підвищення професійної майстерності вчителів фізичної культури висвітлив методист методичного кабінету Богдан Флис. Тут варто зазначити, що системна методична робота, націлена на постійне фахове зростання педагогів, дає високі результати. Двадцять три роки поспіль вихованці Яворівського району здобувають першість у спартакіаді серед школярів Львівщини. Дуже активною є спортивно-оздоровча робота як на рівні району, так і в освітніх закладах. Освітянська спільнота пишається високими досягненнями учителів фізичної культури та їхніх вихованців і дякує методисту Богдану Флису за організаційні вміння та методичний супровід.

На розгляд ради методичного кабінету також представлялися розробки учителів, які претендують на присвоєння педагогічного звання «учитель-методист». Методичні матеріали Окулової Оксани Володимирівни, учителя хімії опорного закладу «Івано-Франківська ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Івана Франка», з проблеми «Використання елементів STEM – освіти на уроках хімії та в позаурочній діяльності» радо представила методист методичного кабінету Оксана Флис. Адже результативність педагогічної та методичної роботи вчителя вражає. Окулова Оксана Володимирівна увійшла у ТОП – 20 кращих вчителів країни 2017 за версією Global Teacher Prize Ukraine, переможець конкурсу «Вчитель – новатор 2018» від компанії Microsoft, переможець європейського конкурсу STEM Discovery Week 2019 для шкіл від STEM Alliance, учасник конкурсів Science on Stage Ukraine (2019), «Кращий STEM – урок» (2019), учасник ІІ та ІІІ Науково-методичних конференцій «Сучасні тенденції навчання хімії», ІІ Міжнародної науково – практичної конференції «Актуальні аспекти розвитку STEM – освіти у навчанні природничо-наукових дисциплін». Автор методичних посібників «Розробки уроків хімії у 7 класі з теми «Вода», «Використання елементів STEM – освіти у вивченні природничих дисциплін», «Як створити STEM – проект без особливих затрат», «Використання елементів STEM – навчання на уроках хімії та в позаурочній діяльності». І саме у ці грудневі дні проходить ще одне професійне випробування: 19.12.2019 Окулова О.В. проводить показовий урок як фіналістка всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2020» у номінації «Хімія». Бажаємо тільки перемоги високопрофесійному вчителю-новатору.

Костів Галина Михайлівна, вчитель географії Новояворіського НВК «ЗОШ ІІ ступеня – ліцей», ще один претендент на присвоєння педагогічного звання «учитель-методист», презентувала методичний посібник на допомогу в організації роботи з обдарованими дітьми «Шлях до успіху». Йдеться про різноманітні аспекти роботи з обдарованими учнями на уроках географії, методику виявлення обдарованих дітей,  форми і методи роботи з обдарованими учнями. Окрім цього, вчитель представила систематизований, практичний досвід роботи з обдарованими учнями, пізнавальні, творчі завдання, вправи, що стануть у пригоді при підготовці до предметних олімпіад, конкурсів, турнірів.

Методист методичного кабінету Оксана Голубець презентувала методичний посібник, розроблений районною творчою групою вихователів-методистів ЗДО, «Організація роботи з батьками у закладах дошкільної освіти». Робота з батьками – ключова складова партнерських стосунків між учасниками освітнього процесу та передбачає пошук нових шляхів, спрямованих на формування взаєморозуміння та довіри. Тому методичні матеріали, що містять нормативно-правову базу, основні завдання та принципи співпраці, нетрадиційні форми партнерської взаємодії з батьками, примірну тематику засідань та конспекти «Педагогічних віталень», орієнтовну тематику консультацій для батьків у всіх вікових групах ЗДО, сценарії батьківських зборів, плани  роботи засідання клубу «Школи молодих батьків, анкети та тести для роботи з батьками стануть корисними і практично використовуватимуться педагогами закладів дошкільної освіти.

 

Оксана Майхер, методист методичного кабінету