До малят із краю в край їде святий Миколай

Щороку дорослі і малі з нетерпінням чекають на зимові свята. Після Андрія на поріг кожної домівки ступає Святий Миколай, який приносить слухняним діткам подаруночки, а неслухняним – різочки.

Завітало  улюблене свято «До малят із краю в край їде святий Миколай» 17.12.2019  і у Яворівський районний Центр дитячої та юнацької творчості до наймолодших вихованців школи раннього розвитку дитини «Малятко» (керівник Гайдук Оксана Андріївна). Разом  із святом в гості прийшла казка «Вовк і семеро козенят», яку підготувала керівник гуртка Шалашова Надія Миколаївна.

Діти дуже раділи  приходу Миколая Чудотворця, прославляючи його у віршах і піснях.

Маленькі учасники святкового дійства навперебій розповідали, які вони чемні і слухняні,  просили Миколая послати їм та їхнім батькам злагоди, щастя та добра, співали пісні.. За це улюбленець малечі щедро обдарував їх подаруночками.

Про те, що то найулюбленіше свято всіх дітей, було видно з   виступів. Діти прославляли Святого Миколая у віршах і піснях «Ходить по землі Святий Миколай», “Миколай мандрує”, “Ой, хто Миколая любить”, розігрували  сценки “Коло радості”, “Як Дід Мороз Святого Миколая шанував”, різні вистави, які підготувала з ними вчителька християнської етики Ірина Ягода.
Були на святі Ангели, в ролі яких виступили Анастасія Чайковська та Ангеліна Пастушок – учениці першого класу.
Присутні аплодували маленькому «козаку» Віталію Стояновичу, учневі 2 класу. Порадували усіх своїм виступом найменші учасники – дошкільнята підготовчої групи “Сонечко”. Майже всі діти взяли активну участь у святі.
Доповнювали їхні розповіді про Святого Миколая ведучі свята Анатолій Ткачук та автор цих рядків.
Але найбільш цікавим і змістовним був виступ священика отця Василія. Він розповів про життя Святого Миколая, доповнюючи розповідь ілюстраціями.
Наприкінці свята діти отримали подарунки – м’які іграшки та цукерки, за які організатори свята та учні школи дякують Голобському селищному голові Сергію Гарбаруку і підприємцю Віталію Форсюку.