Нові підходи до підвищення кваліфікації педагогічних працівників

24 грудня 2019 року в опорному закладі «Яворівська ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 імені Тараса Шевченка» відбувся семінар заступників директорів з навчально-виховної роботи ЗЗСО району з теми «Нові підходи до підвищення кваліфікації педагогічних працівників».

Завідувачка методичного кабінету відділу освіти Яворівської райдержадміністрації Ольга Фірчук глибоко проаналізувала Порядок підвищення кваліфікації педагогічних та науково-педагогічних працівників, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 21 серпня 2019 року №800.

Велика увагу зверталась на те, що підвищення кваліфікації у новому Порядку розглядається як безперервний процес професійного розвитку педагогічних працівників і передбачає набуття ними нових компетентностей та вдосконалення особистісних здібностей, практичного досвіду за сучасними технологіями. Впродовж п’яти років вчитель має пройти не менше 150 годин підвищення кваліфікації. Це є обов’язковою умовою атестації. Підвищувати кваліфікацію необхідно щороку. Також педагогічний працівник має самостійно визначитись щодо конкретних форм, видів, напрямів та суб’єктів надання освітніх послуг із підвищення кваліфікації.

Окрім цього, активно обговорювалось питання механізму підвищення кваліфікації зі січня 2020 року, укладання щорічного плану підвищення кваліфікації, його формат і терміни затвердження педагогічною радою.

Додамо, що підвищення кваліфікації педагогічних працівників є складовою системи внутрішнього забезпечення якості освіти ЗЗСО і при його плануванні слід ураховувати обсяг видатків, передбачених на підвищення кваліфікації у поточному році.

Напередодні новорічно-різдвяних свят зичимо вам свіжих сил для нових звершень, творчих успіхів у професійній діяльності, родинної злагоди та добробуту. Упевнені, що тільки наша згуртованість, об’єднання зусиль дадуть змогу гідно відповісти на виклики сьогодення. У новий рік входимо з новими планами, задумами та сподіваннями на добрі зміни.

P.S. Дякуємо голові Яворівської районної організації профспілки працівників освіти і науки України Ярославі Кобиці та директору опорного закладу «Яворівська ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 імені Тараса Шевченка» Наталії Вдовенко за допомогу в організації заходу.

 

Оксана Майхер, методист методичного кабінету