Коли вчитель знову учень…

28 січня 2020 року для педагогічних працівників Глиницького НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів-ДНЗ» методист методичного кабінету Оксана Майхер провела навчальний семінар-тренінг «Компетентнісний підхід як основний напрям модернізації сучасного освітнього простору».

Гаслом заняття стали слова відомого педагога Р.Кіосакі «Освіта, яка не вчить жити успішно в сучасному світі, не має ніякої цінності». У цьому контексті істотно зростає роль професійно компетентного педагога, який і має збагатити кожного вихованця необхідним комплексом знань, умінь, ставлень, досвіду, що дасть змогу ефективно реалізувати себе в сучасному глобалізованому світі.

Тому одним із основних завдань, які ставили перед собою організатори заняття, – чітке розуміння місії учителя як реалізатора освітніх змін, а, отже, усвідомленням потреби удосконалювати професійні компетентності з питань конструювання освітнього процесу на основі компетентнісної парадигми навчання з використанням різноманітних  інноваційних технологій, методів і форм роботи.

З цією метою окреслено засади реформування сучасної освіти, методологічні основи компетентнісного підходу, принципи формування ключових компетентностей  та реалізації наскрізних ліній засобами змісту та форм роботи. Під час практичної частини учасники заходу застосовували інтерактивні технології, моделювали структуру компетентнісно орієнтованого уроку, працювали в команді, презентували власні ідеї, цілеспрямовано розвиваючи рефлексію, добираючи вправи, що сприяють ситуації успіху.

Дякуємо учасникам за співпрацю та закликаємо – експериментуйте, будьте активними, старанно працюйте над собою,  проявіть творчість та креативність – і ви досягнете вершин педагогічної майстерності. Успіхів вам, шановні колеги!

Оксана Майхер, методист методичного кабінету