2 березня відбулося спільне засідання школи становлення новопризначеного вчителя хімії та біології

2 березня 2020 року у Котівській ЗОШ І-ІІ ступенів імені Михайла Логина відбулося спільне засідання школи становлення новопризначеного вчителя хімії та біології (керівники О. Борис, О. Порохнавець), яке було проведене в рамках святкування Всесвітнього дня води. Усіх запрошених радо зустріла та привітала директор школи Бугійчик Наталія Іванівна, яка ознайомила з історією рідного закладу та досягненнями педагогічного та учнівського колективів.

Молоді педагоги відвідали урок-квест у 7 класі на тему «Вода. Будова молекули. Вода – розчинник. Поширення в природі. Бережливе ставлення до води» (вчитель хімії  Мацелюх Оксана Федорівна та вчитель біології Квас Наталія Михайлівна). Змістовною, захоплюючою та надзвичайно цікавою була пригодницька інтелектуальна гра-змагання між  командами учнів, під час якої школярі успішно розв’язували інтелектуальні завдання для просування по сюжету гри, що дало можливість поглибити знання учнів з навчальних предметів природничого циклу, формувати їх інформаційну компетентність, розвивати пізнавальний інтерес до вивчення хімії та біології. Як зазначили усі присутні, на даному етапі розвитку суспільства таке навчання є необхідним, адже воно формує творчу особистість, яка здатна логічно мислити, знаходити рішення в різних проблемних ситуаціях, виховує в учнів ініціативність, взаємодопомогу, толерантність, згуртованість, дружбу, самостійність, готує підростаюче покоління до повноцінної плідної життєдіяльності в сучасних умовах, робить вивчення природничих наук цікавим, наочним, інформативним.

Після цього досвідом своєї роботи поділилася вчителька біології Квас Н. М., яка разом із своїми вихованцями 5-6 класів продемонструвала екологічну акцію «Зустріч птахів».

Енергійно та з позитивними емоціями новопризначені педагоги взяли участь у тренінгу «Професійна компетентність педагога», який майстерно провела методист методичного кабінету Флис Оксана Григорівна. Молоді педагоги виконували вправи, які допомагають знайти вихід із будь-якої ситуації, створити і підкріпити імідж успішного спеціаліста, розвивати вміння короткої самопрезентації, сприяти формуванню позитивної самооцінки й усвідомленню унікальної особистості кожної людини. За допомогою цього тренінгу для молодих учителів були створені умови, в яких вони максимально змогли наблизитися до педагогічної майстерності.

Учасники засідання щиро дякують директору, педагогічному колективу та учням школи за створений творчий весняний настрій, за бажання діяти та спілкуватися, взаємозбагачуватися новітніми ідеями в галузі навчання та виховання!