Учителі зарубіжної літератури підвищують професійну майстерність

Ми розпочали… Курси підвищення кваліфікації при методичному кабінеті відділу освіти Яворівської РДА (договір №1 від 22.01.2020 з КЗ ЛОР «Львівський ОІППО») за програмою «Модернізація освітньої діяльності учителів зарубіжної літератури в контексті нової української школи» розпочалися 2 березня 2020 року у Новояворівському МНВК.

Учасники, а це 35 учителів зарубіжної літератури освітніх закладів району, знайомилися з програмою, формували карту очікувань, обговорили питання літературної галузі у вимірі сьогодення, знайомилися з основними змінами до українського правопису, були мотивовані на активний розвиток професійної компетентності з огляду на можливості, що означені у новому Порядку підвищення кваліфікації педагогічних працівників.

Стратегічно важливою для педагогів, на нашу думку, є мовленнєво-комунікативна компетентність. Тому під час практичної частини заняття –  тренінгу «Мистецтво педагогічної комунікації» – слухачі курсів опановували механізм творення комунікативної компетентності через інтерактивні вправи, тести на самооцінку та самоаналіз власної комунікабельності, моделювання ситуації педагогічного спілкування, прийоми активного сприйняття інформації та активного слухання співрозмовника, роботу в групах, парах, перегляд коротких відеороликів…

Заняття було насиченим, різноплановим і, за відгуками, ефективним. Дякуємо, колеги, за довіру, підтримку та активність. Сподіваємось, що і наступні наші зустрічі проходитимуть у схожій позитивній атмосфері та співпраці.

 

                   Оксана Майхер, методист методичного кабінету