Працюємо по-новому: дистанційно

Дистанційна освіта – це новий виклик, з яким сьогодні зіткнулася вся освітянська спільнота. Та здоров’я понад усе. Тому в цій ситуації ми працюємо за допомогою різноманітних онлайн-сервісів. Карантин посприяв швидкому та стрімкому засвоєнню цифрової грамотності для дистанційного навчання.
15 квітня 2020 року методист методичного кабінету Галина Каліцінська провела онлайн-конференцію з теми: «Удосконалення професійної компетентності заступників директорів в умовах Нової української школи». Заступників директорів з навчально-виховної, які відповідають за супровід виховної роботи, ознайомлено із програмою, компетентностями, що вдосконалюватимуться/набуватимуться, очікуваними результатами навчання.
Окрім того, педагогам представлено короткий огляд онлайн-сервісів, які можна застосовувати для дистанційного навчання, покрокові інструкції щодо роботи на платформі Zoom та «Google Classroom». Також обговорилися питання організації роботи класних керівників під час карантину. Учасники онлайн-конференції отримали методичні рекомендації та завдання для самостійного опрацювання.
Галина Каліцінська, методист методичного кабінету