Продовжуємо навчатися онлайн…

Під час проведення дистанційного навчання педагоги часто використовують тестування. Адже це зручно, якісно і швидко. Тести та опитування в достатній кількості представлені на різних онлайн-платформах, але що робити, якщо хочеться скласти тест самому, зі своїми завданнями? У цьому випадку на допомогу вчителю приходять онлайн-сервіси для проведення тестувань. Один із найзручніших сервісів – Google Forms.

Саме над питаннями створення та проходження онлайн-тестування за допомогою Google Forms працювали учителі зарубіжної літератури, слухачі курсів підвищення кваліфікації, 4 травня 2020 року під час чергової відеоконференції.

Педагогам надано інформацію щодо застосування цього дієвого інструменту дистанційного навчання, покроково роз’яснено алгоритм роботи, особливості використання та переваги онлайн-тестування для урізноманітнення освітнього процесу.

Варто сказати, що Google Forms відрізняється зрозумілим функціоналом створення тестів, тому навіть людина без спеціальних навичок може легко опанувати сервіс і почати використовувати у власній професійній практиці.

Окрім цього, на занятті проводилась робота з удосконалення практичних умінь використання сервісу GOOGLE CLASSROOM. На цей раз учасники набували компетентності щодо процедури й механізму оцінювання виконаних завдань та ефективної взаємодії з учнями.

Сподіваємося, що очікування слухачів дистанційних курсів підвищення кваліфікації справдилися, і вони самостійно зможуть конструювати якісні онлайн-тести та ефективно послуговуватись потужними і водночас простими у роботі інтернет-технологіями, не обмежуючись часом і простором.

 

Оксана Майхер, методист методичного кабінету