Про критичне мислення…

Критичне мислення зараз є модним трендом в освіті. Про те, що його розвиток має бути одним з наскрізних завдань освітнього процесу, йшлося на курсах підвищення кваліфікації для учителів освітньої галузі “Мистецтво” та трудового навчання. Заняття відбулися 12 травня, а модераторами заходу були: Лідія Щудлюк та Богдан Станько, методисти методичного кабінету відділу освіти Яворівської РДА.

На відео-тренінгу йшлося про те, як здобувати знання і навички, формувати власне ставлення до тієї чи іншої проблеми. Для цього, разом з вчителями ми порівнювали свої очікування, реалії, можливості застосування  критичного мислення на практиці, аналізували отриманий досвід, переосмислюють свої очікування.

На завершення тренінгу учасники підсумували, що вчителі повинні формувати  у своїх вихованців уміння сприймати нову інформацію в процесі навчання. Завдяки критичному мисленню учні вчаться відслідковувати та розвивати власне розуміння нового матеріалу, знаходити можливості його застосування  у реальному житті.

Від себе особисто і слухачів курсів підвищення кваліфікації хочемо подякувати Лідії Щудлюк за цікаву і корисну співпрацю.

Богдан Станько