Я керую стресом

Нові виклики сучасного середовища вимагають від нас з вами швидкого реагування, налаштовуючись на новий ритм, вимоги та завдання. Практичні психологи і соціальні педагоги Яворівщини досить швидко опанували нові технології, завдяки яким навчання на курсах заграло новими фарбами.

12 квітня 2020 року Олена Стадник, методист методичного кабінету, провела  для слухачів курсів онлайн-тренінг «Стресменеджмент у педагогічній діяльності. Як підвищити стресостійкість?» Зустріч проходила на платформи ZOOM.  Практичні психологи і соціальні педагоги  підвищували свою психосоціальну стійкість, щоб поділитися досвідом зі всіма, хто має бажання знизити рівень неспокою, позбутися страхів, керувати стресом. Ця тема є зараз дуже актуальною, адже під час карантину багато з нас знаходяться в тривожному стані через постійний потік негативної інформації, і не кожен може сам справитися з переживаннями, хвилюваннями, пригніченим настроєм.

Під час зустрічі відпрацьовували способи управління стресом, захисту від хронічної втоми. Мотивуюча техніка «Патерн взмаха» діє на підсвідомому рівні і спрямована на зміну негативної реакції людини на позитивну. Для усвідомлення своїх суб’єктивних труднощів, переживань виконували вправу «Я і стрес». Опанували метод «Посади дерево» для вирішення ситуації, яка є причиною стресу та дає можливість його конторолювати і позбутися переживань. Учасники тренінгу переглянули пізнавальні научпоки «Чи може стрес вбити людину» і «Як стрес впливає на мозок». Фізично-музична вправа-ефективний інструмент стрес-менеджменту зменшила напругу,  врівноважила  нервову діяльність і покращила настрій учасників тренінгу.

Вибір способу керування стресом це особиста справа кожного, а необхідність зробити цей вибір обумовлений всіма зовнішніми факторами нашого життя.